2022-02-01 594 浏览
自从 Lady M 黎左香港之后,当佢每一次推出全新口味嘅千层蛋糕,我都一定会同朋友一齐去品尝一番,今次我系最难忘嘅一次,两款口味都令我为之惊艳 !香槟千层蛋糕 $82先讲超级限量嘅款式,全因呢一款口味嘅千层蛋糕系选用左法国香槟 Moët & Chandon Champagne 集团拥有嘅 241 年历史凯歌香槟 Veuve Clicquot 去制作✨ 晶莹剔透嘅香槟果冻,带有微微嘅花果酒香,有点微醺醉人,同时配上幼滑嘅士多啤梨忌廉千层,微酸嘅莓果香甜跟香槟简直就系绝配!黑糖豆乳千层蛋糕 $75全球首度发售嘅限定口味,系由香港团队所全新研发,选用左新鲜豆腐去制作,豆乳custard再配上面层甜丝丝嘅黑糖啫喱,天然嘅豆香味道甜而不腻,镜面嘅黑糖啫喱层更加系锦上添花,即使薄薄一层,都可以跟豆乳嘅甜味相融,更显千层蛋糕师傅嘅灵巧心思❤️

香槟千层蛋糕 $82
香槟千层蛋糕