2024-05-23
🐷📌 #猪西食港岛 #猪西食铜锣湾 #猪西食湾仔.今日小编又要写差评啦… 平时啲嘢其实只要正正常常 小编都费事专登写啲乜嘢🙂↕️ 但系今日又食到啲好x难食嘅野🙂↕️今日繁忙时段 小编就同老母喺铜锣湾做完啲野想揾啲野食下 又谂唔到食咩 心谂食茶记应该点都抵啲 😂 就见到附近有间茶记是但入咗去 见到咁多人应该食物质素同味道都唔差?(以为) 点知伏到喊🙂↕️😂😂首先入到去 里面非常之繁忙 店员安排我哋坐卡位 (岩岩执好的)(多人时间明白的) 开头都觉得冇问题 点知坐落去𠮶下见到原来张「沙发」劲污糟 仲有条用过嘅牙签喺上面😂 ok fine 时间太紧迫 店员都冇时间执得咁干净 加上唔知边个人食完嘢咁好 将啲牙签摆落去张梳化度🤣 算了 点知坐耐咗之后 加上食嘢嘅时候 越坐越觉得唔舒服 原来系有啲蚊虫 周围飞嚟飞去 食完野只脚都红左啲 唔知系俾嘢咬定点🙂↕️🙂↕️ 仲有就系啲碗碗碟碟全部都黐立立🙂↕️ 怀疑冇洗干净 尤其是𠮶碟饭𠮶个碟 好似上面好多渍咁 环境就真系有待改进啦🙂↕️ 再讲吓啲食物..小编老母就叫咗个 类似午市套餐 北菇花胶烧腩仔蒸排骨伴豆卜粉丝 跟住拣咗老火汤同埋要咗杯热柠茶花胶嘅份
环境就真系有待改进啦🙂↕️ 再讲吓啲食物..
花胶嘅份量少到怀疑人生(不过都明白嘅呢个价钱点会食到咁多花胶) 但系啲烧腩仔嘅份量亦都吓死人 得一嚿咁多😂😂 呢个真系过分咗㖞😅
然后啲蒸排骨系冇味嘅 甚至啲肉质系好似霉霉地🙂↕️🙂↕️ 我都知道周围嘅餐厅都系用雪藏嘅肉(唔通比新鲜你咩?)但系佢雪藏嘅程度有啲过分😂 真系有啲食唔落口
跟住就系个柠檬茶偏涩 小编觉得真系比平时饮开嘅涩啲😂 不过未至于好大问题
跟住小编就叫左个常餐A 沙嗲牛肉通粉同埋火腿奄列牛油多士🙂↕️
呢度所有嘢都正正常常😂
个沙嗲牛肉通粉都正正常常嘅…普普通通茶餐厅质素咁啰🙂↕️ 不过沙嗲味唔算好浓 得个咸字🤣
火腿奄列唔错 牛油多士普普通通
真心呢间茶餐厅挨到咁耐 小编严重怀疑纯粹系因为附近好多打工仔 个个晏昼唔知食乜先走入去 我唔知其他分店系咪咁 但系佢呢间分店真搞唔掂 真心连啲座位都唔干净 坐落去周身唔聚财 坐咗落去又唔好意思走人😂
食物价钱嚟讲普普通通啦 个午市套餐要$65 如果系好食 或者正正常常嘅话呢个价钱都合理 但系好抱歉 小编觉得一啲都唔好食🤣呢个价钱对小编嚟讲即刻好似狮子开大口咁😂😂😂
九龙餐室
📍湾仔轩尼诗道396-416号德兴大厦地下7-8号舖
#吃货日常#香港#茶餐厅#Cafe#面包#西餐#中餐#日本菜#韩国菜#泰国菜#堂食#好西#食#香港美食 #hkfoodie #foodiehk #湾仔 #湾仔劣食 #铜锣湾劣食 #铜锣湾