2021-09-09
趁午膳时间,同同事两个人去左稻香食lunch,原本打算系饮茶食点心🫖,最后发现二人午市优惠套餐十分吸引同抵食😍,就决定试下!午市优惠套餐$138,包括一款主食、浓汤鲜竹浸菜苗、特色鸡翼尖、同埋自选两款点心,真系十分超值。🤩首先黎到嘅系特色鸡翼尖,原来系炸㗎,十分香口同入味😋浓汤鲜竹浸菜苗,份量都十分多,菜心都十分新鲜鲜甜,我仲饮左少少汤试下,十分浓味👍🏻跟住就到两个点心黎到啦,我地拣左酱皇金钱肚,同埋拣左个甜品类嘅擂沙流心汤圆。金钱肚用左黑椒蒸,有豆卜铺底,食起上黎辣辣地。而擂沙流心汤圆系芝麻馅,4粒都算大粒,我地最后食唔晒将汤圆打包拎走🤣,变左下午茶😂。主食我地拣左排骨蒸陈村粉,等候时间比较耐,黎到个笼大到吓亲左,占左大半张枱,份量超级无敌多,每人食左满满两碗后仲有剩。有荷叶铺底,陈村粉同排骨都十分入味,十分惊喜,果然无拣错。😍
首先黎到嘅系特色鸡翼尖,原来系炸㗎,十分香口同入味😋