2012-02-04
食黎食去都系个几味。好啦今次同女朋友3周年纪念日,就带佢去间高级餐厅食野!我地终于8点到步,企系个门口度就巳经觉得今次无选错地方,门口布置真系好靓,望多眼先,竟然比我发觉原来有好多明星黎过,好啦入去啦。一入去坐底就见到对面个墙全部都系相,华!之后个侍应哥哥好快又比水又介绍,心谂动作几快㖞!之后就细心解释有咩生蚝好食,唔讲唔知,原来食生蚝都好多学问。好啦就听佢介绍,食住一打先!真系好好味丫!最中意食st peter island,我女友话亲返我咁咸㖞 之后再食多转,Gillardeau 仲好味丫,劲重蚝味。之后就食法国蟹,呢件真系好惊喜,我都成日食蟹架啦,估唔到呢只蟹咁鲜咁多膏。唔知佢地点整架呢!食完都巳经少少饱,但女友话继续,唔准停好啦,咁就食呢到最出名既 饿肝天使面,蟹膏炒意粉,真系好好味丫,其他餐厅一定食唔到罗。之后个侍应又走埋黎话叫我地试埋个牛,好啦信你!还掂食开,食埋个乜鬼黑牛啦,食到好饱、好饱!不过食个牛要等,如唔洗等就好啦!不过等等下又可以亨受下个气氛,都ok丫!下次有机会一定再带朋友过黎再食埋其他野!好满足丫,埋单走人!下次一定一定要再去。打完啦,又挂住只蟹同饿肝天使面