2020-10-27 149 浏览
今次黎到尖沙咀新开幕位于亚士厘道嘅西日Aurora Fusion Restaurant ☺️系夜晚嘅环境,餐厅嘅霓虹灯招牌,特别吸引,好似漆黑中嘅极光。而佢就正正可以表达出去啲名嘅意思🤩好啦首先由于临近Halloween🧟‍♀️,舖头好用心将成个气氛融入环境。而餐厅内有唔少嘅卡位,座位非常宽敞舒适。之后又要大赞下佢哋嘅服务态度,佢哋又供应口罩套,另外佢哋会好细心咁推介舖头嘅食物。餐牌里面有好多各式各样嘅西日菜,选择系非常之丰富。我同我同事点左上级寿司拼盘八贯,美国牛柳10oz 配牛油新薯同埋香蒜大蚬🤤首先黎到嘅寿司拼盘摆得非常之精致,另外大大赞下佢哋有非常之细心嘅位就系寿司可以拣火炙。佢哋嘅寿司件件新鲜,大部份都入口即溶,特别海胆鲜甜而佢哋最大嘅特点就系佢哋嘅寿司饭系用赤醋,所以呢特别开胃❣️之后黎到嘅系美国牛柳,牛味浓郁,煎得香口,入口即溶。薯蓉都好滑!另外仲配有蔬菜🥦最后佢哋嘅香蒜大蚬,真系令人大开眼界。只只蚬都好大只,好入味,另外配上蒜蓉包更加突显到蚬肉嘅香味❤️最后环境配上良好嘅服务态度加上精致嘅美食,呢度回头率真系好高!

餐牌里面有好多各式各样嘅西日菜,选择系非常之丰富。

另外仲配有蔬菜🥦