2020-05-14 207 浏览
今日同同事去食午餐,去到登龙街,想揾间特别啲的餐厅,于是见到宫保系食新加坡菜,而且佢有砂锅粥就入咗去试!佢哋有唔同午餐,譬如海南鸡饭,但系我见到佢个招牌有写住砂锅粥,我试咗佢嘅砂锅粥,今次叫咗鸡配砂锅粥!佢嘅鸡煲同埋粥系分开两煲咁上,另一个同事都叫咗砂锅粥,我哋每人两煲!分量都好多架!砂锅粥嚟到的时候,职员问我哋之前食过未,仲教我哋要将啲鸡煲汁放落粥度捞嚟食。煲砂锅粥煮得好棉,真系我钟意食嘅粥的质感,个人不太喜欢好稀的粥,呢度啲粥真系煮到好杰!我好钟意💗💗💗个粥口感本身好好再加上鸡煲的汁,令到粥嘅味道有小小甜又有辣味,真系越食越上瘾。好想下次再去试其他𩠌配砂锅粥!佢𠮶度仲有得储印仔,够10个就可以有优惠!

佢𠮶度仲有得储印仔,够10个就可以有优惠!
2020-05-05
  • 砂锅粥