2020-08-05
朋友介绍过呢间韩式烧烤外卖店,咁我非常喜欢食韩国菜,又喜欢食烤肉,就专登去试吓,由愉景新城行过去大约5分钟。点咗$238嘅「正宗韩式烤五花腩套餐」,系二人份量,外卖自取仲有八折添。套餐里面有好多嘢,等我逐样讲。另外我仲加咗一罐韩国815可乐试吓。烤五花腩;烤得好香好味,五花腩当然有少少肥,但一啲都唔油腻,肥嘅部份好滑,瘦嘅部份有啲咬口,就算攞到返屋企冻咗都好香猪肉味新鲜蔬菜:生菜真系超级新鲜,非常爽脆好味,每一啖都感觉到鲜味,高水准,香港食肆提供咁高质素嘅生菜真系唔多酸辣韭菜沙律:酸辣汁非常可口开胃,同韭菜好夹韩式腌萝卜片:好味泡菜:好味又唔太辣以上每一样嘢我都单独食过,亦都用唔同组合包在生菜中来吃,全部食法都好味😋。我去到呢间外卖店,店主仲请我入去坐咗一阵,我同佢倾咗大约15分钟,佢同我介绍各种食材同埋食法,系非常有心嘅年青夫妇小店。我同佢讲我钟意食生蒜头,佢就额外送咗一小盒生蒜头给我😍呢餐真系惊喜,估唔到喺香港可以食到咁高质素嘅韩式烤猪腩肉,赞!仲有,不同食物独立包装得好好,好有系统。呢啲年青人有心小店,值得支持👍
酸辣韭菜沙律:酸辣汁非常可口开胃,同韭菜好夹
韩式腌萝卜片:好味
泡菜:好味又唔太辣