2023-07-05
今年其中一餐生日饭又喺东涌揾到绝对值得来的落地玻璃🤍海景餐厅🌊餐厅装修好靓✨window seat好晒☀️ 但系呢个日光➕海景 真心无得输😍🥰 十分推荐大家来庆祝😚 CP值极高‼️食物质素出色👍🏻 呢道嘅weekend brunch set 好抵食😌 净系个前菜都太有质素😨个egg Benedict 我以为系main course😂 松饼口感松软,荷兰酱同水煮蛋完美配合,一切开流心蛋配上咸香烟肉十分滋味🥓 Classic bruschetta 都有诚意🥰 烤焗左嘅面包 真系好香脆!配上蕃茄、大蒜、新鲜罗勒、橄榄油同黑醋调味, 系一个好开胃嘅前菜😚主菜方面我哋另+$108 upgrade 左Rib eye steak物有所值🥩 肉味软腍有咬口🤤 脂香感中等,牛味浓厚 ☺️ 最中意系网纹卖相吸引🥳 特别值得一赞嘅系佢哋薯条有Cajun 粉辣辣地好惹味呢😆 而冠军早餐呢个名几有gimmick完全吸引到我注意🏆stuffed chicken breast 系鸡胸肉入面酿左火腿和芝士🐓 呢款菜式第一次食😳 估唔到虽然外皮炸得酥脆🤩 但入面嘅肉汁都保留到😍仲有新鲜沙律菜伴碟🥗可以解下腻🤣 呢度嘅甜品都有
主菜方面我哋另+$108 upgrade 左Rib eye steak物有所值🥩 肉味软腍有咬口🤤 脂香感中等,牛味浓厚 ☺️ 最中意系网纹卖相吸引🥳 特别值得一赞嘅系佢哋薯条有Cajun 粉辣辣地好惹味呢😆 而冠军早餐呢个名几有gimmick完全吸引到我注意🏆 stuffed chicken breast 系鸡胸肉入面酿左火腿和芝士🐓 呢款菜式第一次食😳 估唔到虽然外皮炸得酥脆🤩 但入面嘅肉汁都保留到😍仲有新鲜沙律菜伴碟🥗可以解下腻🤣 呢度嘅 甜品都有质素,本身都好饱😹好彩是日甜品系mango panna cotta 🥭 清新又酸酸甜甜嘅芒果加埋香浓椰子味仲有饼底🥥食落三重口感好丰富👍🏻 仲有士多啤梨酱汁拌碟特别开胃,为呢个brunch 写上完美句号🙌🏻
| Weekend Brunch 周末早午餐 |
✨Entree 前菜 + Main 主菜 + Dessert 甜品
Rib eye teak $336
Stuffed chicken breast $248