2011-12-02
我记得中环有间 <超群面包西饼>,一直未帮衬过!趁当日早出门口,一于走去帮衬!由于,我比较少朝早去买面包,所以,见到一条长龙,觉得有点惊讶! 原来,唔只一条长龙,系三条长龙先啱!侧边仲有其他套餐或三文治卖!不论食物抑或价钱,同样吸引! 令我十分期待!太多人始终唔方便易影相,无谓咗住其他人!我只好星期六专程走一趟!店员忙到马不停蹄! 亦有店员将面包夹放入面包袋,好醒目! 令顾客悭时间!值得一赞!拣面包速度要走马看花! 求其买咗两个包;其实,呢度卖嘅面包都唔平! 价位拍得住连锁面包店啊!卡士达忌廉包 $6包质尚算松软,略带绿茶味!清清地!忌廉好软滑! 甜味刚好!不过,份量唔多! 食完都唔觉馏!照烧汁鸡柳包 $8.3只有一条鸡柳,肉质一般!照烧汁几惹味!配合沙律酱,更滋味!
由于,我比较少朝早去买面包,所以,见到一条长龙,觉得有点惊讶! 原来,唔只一条长龙,系三条长龙先啱!侧边仲有其他套餐或三文治卖!不论食物抑或价钱,同样吸引! 令我十分期待! 太多人始终唔方便易影相,无谓咗住其他人!我只好星期六专程走一趟!
卡士达忌廉包 $6
包质尚算松软,略带绿茶味!清清地!忌廉好软滑! 甜味刚好!不过,份量唔多! 食完都唔觉馏! 照烧汁鸡柳包 $8.3
只有一条鸡柳,肉质一般!照烧汁几惹味!配合沙律酱,更滋味!