1K
2022-06-12 57 浏览
就朋友所以放工后在黄埔行街等,行过这里黄埔天地第三期百宝坊见到这间日本料理,望望餐牌见到有个最爱嘅蒲烧鳗鱼饭,座位有三款,对住师傅嘅吧枱,向住街边嘅窗台,同埋一般餐枱,座位都系十分舒适阔落。餐牌上有不同套餐组合,因为一早见到蒲烧鳗鱼饭,所以就点了这个,套餐内包了茶碗蒸蛋,落单后就先上,蒸蛋十分香滑蛋味香浓!等了一会,鳗の蒲烧上枱,一盒打开就好似在日本食烧鳗鱼饭最高级个种感觉,大大块鳗鱼铺满了弹牙坚韧嘅日本香饭上,烧鳗烧得十分惹味,入口香软肥美,近鳗鱼皮身位置十分香口,真系令人十分回味!当食完个蒲烧鳗鱼饭后,店员再呈上碗赤面豉汤,用上一个看似富士山嘅碗上,感觉好治愈!最后甜品由日本直送嘅紫薯雪糕,紫薯味道浓郁香甜。整体份量满足,食物质素高,感觉满意,下次可以再来试吓寿司套餐,见到邻枱嘅卖相都十分吸引!
套餐内包了茶碗蒸蛋,落单后就先上,蒸蛋十分香滑蛋味香浓!

最后甜品由日本直送嘅紫薯雪糕,紫薯味道浓郁香甜。