2024-01-27
✨阿华田脆脆窝夫+朱古力榛子脆脆窝夫🧇✨购自:千禧年(旺角)价钱:$75推荐度:7.5/10-窝夫做得外脆内软 入面做到酥脆嘅口感 同时有微微嘅牛油香🧈我比较喜欢阿华田脆脆窝夫 窝夫加入咗阿华田脆脆 粟米片同忌廉 外层同内馅仲铺满咗阿华田酱 味道香甜浓郁 口感丰富‼️ -而朱古力榛子脆脆窝夫加入咗Nutella 炼奶 同埋朱古力粒粒 呢款比起阿华田多咗份奶味 冇酱嘅边位都做到脆卜卜嘅口感✅ 整体2款口味酱料较多 味道偏甜 但系配搭得唔错👍🏻蚂蚁人必试😍🤎-✨日本牛乳玫瑰千层蛋糕🍰✨价钱:$42推荐度:7/10-呢款玫瑰千层蛋糕卖相好靓 有啲花瓣喺蛋糕上面🌸 原来店舖采用咗日本天然玫瑰香油同埋玫瑰酱 食落好香玫瑰味 千层蛋糕口感层次分明 每层煎得细薄 数过真系有20层😂 带有淡淡嘅蛋香味 口感软熟 忌廉香滑 牛乳味突出 但忌廉比例多咗少少🤏 令整体口感湿润咗啲 味道偏甜 未去到好惊喜🥹🤎✨Tiramisu千层蛋糕🍰✨价钱:$42推荐度:7.5/10-我同朋友比较钟意Tiramisu味 咖啡味好突出 味道唔会太甜 呢款嘅忌廉带有咖啡香 幼滑微甜 但酒味就唔太明显 食到中间有一层手指饼 沾满咗
购自:千禧年(旺角)
价钱:$75
🤎
✨Tiramisu千层蛋糕🍰✨
价钱:$42
推荐度:7.5/10
我同朋友比较钟意Tiramisu味 咖啡味好突出 味道唔会太甜 呢款嘅忌廉带有咖啡香 幼滑微甜 但酒味就唔太明显 食到中间有一层手指饼 沾满咗咖啡液 食得出好香浓嘅咖啡味 呢款味道层次分明 值得推荐👍🏻
💚
✨焙茶拿铁☕️✨
价钱:$45
推荐度:8/10
焙茶拿铁几有惊喜🌟焙茶味浓郁醇厚 同时唔会好甜 入口丝滑细腻 奶香味浓郁 后带回甘 值得一试👍🏻
🩷
✨冻玫瑰花茶🌹✨
价钱:$45
推荐度:7/10
呢壶玫瑰花茶入面超多玫瑰花瓣🌹天然玫瑰自带香气 入口微甜 唔酸 饮落有淡淡嘅花香味✨个人认为整体味道偏淡 如果茶味再浓少少会好啲‼️