2020-09-20
〖 天盛篇 -- E.Tea 茶星人👽 -- @e.tea.hk 〗💛 超解渴消暑嘅连锁黄饮品店 🍹🥭 芝芝芒芒 (升级: 700mL) -- $31 (原价 $35, 学生九折❗️)🙌🏻 茶星人👽几黄几出名都唔使我多作解释了,依家仲开到粉岭/大埔/将军澳,迟啲仲准备开沙田同鸭脷洲分店了,简直系新界牛牛们嘅福音🤣 (仲记得初头得美孚屯门天水围,我仲笑佢系开比牛饮🤭🤪,其实佢地开店系咪为咗拯救美食沙漠🏜🙈)🥤 茶星人最出名莫过于佢嘅🍎水果星球同🧀芝士雪沙系列🥶,反而奶茶类相对就无咁出色🤔 我饮呢日真系劲热🥵,所以要了杯芝芝芒芒🤤🧀 上层系芝士奶盖,下面系🥭芒果冰沙,饮得到芒果肉🤤真系超解渴,芒果配芝士真系正🤤🤤 31蚊就有咁大杯真系超级爽,减肥的事,明天再说吧😗🎵🎶💰 人均消费: $20-40🈹 学生优惠: 9️⃣折❗️❗️~ • ~ • ~ • ~ • ~ • ~ • ~ • ~ • ~ • ~ • ~ • ~ • ~ • ~ •📈 评分💗 幸福感: 9/10🤑 抵食程度: 8.5/10👩🏻💼 员工服务: 9/10
💛 超解渴消暑嘅连锁黄饮品店 🍹
💰 人均消费: $20-40
🈹 学生优惠: 9️⃣折❗️❗️
📈 评分
💗 幸福感: 9/10
🤑 抵食程度: 8.5/10
👩🏻💼 员工服务: 9/10 (哥哥仔好nice🤤)
🪑 餐厅环境: 8.5/10
⏳ 等候时间: 等几分钟就有得饮🙆🏻♀️
✏️ 整体评分: 9/10
📌 地址:
📍天水围天盛商场M419舖 (立食街最尾尾,舖面向外望住天耀架~)
📌 其他分店地址:
📍 屯门悦湖山庄商埸110号舖
📍 粉岭祥华市集地下06号铺
📍 美孚新邨吉利径49E2号舖
📍 大埔安慈路4号昌运中心地下49号舖
📍 大角咀富荣花园二期04号舖
📍 将军澳富康花园商场40号舖
✨ 沙田 & 鸭脷洲 分店 即将开幕 💥
💛每次消费都系一次选择,当你选了没表态的店,就是放弃了一次惩罚黄店的机会。请尽能力餐餐食黄店。