2022-04-13
ෆ⃛ The Baker & The Bottleman ෆ⃛呢间系今年好有话题性嘅嘅bakery,由米之莲大厨主理,成日见到大排长龙(ؔꇵ ˻̠ ؔꇵ)趁而家热度减退左啲,当日5点到去到都唔需要排队,虽然好多款式应该卖晒,但都买到想要嘅嘢(๑˃̵ᴗ˂̵)و♡︎.*▶︎▪︎◀︎.* .*・゜ ♡︎.*▶︎▪︎◀︎.* .:*・゜ ♡︎.*▶︎▪︎◀︎.* .*・゜♡ Triple Valrhona Chocolate Cookies $50 ♪ 作为曲奇爱好者嘅我一早已经save咗佢哋嘅超巨大🍪!成块都布满Valrhona朱古力,用咗三种浓度嘅分别系 50% 64% 80% 所以食到唔同位都有唔同嘅层次 ✧︎ 即使佢咁大块都做到美式曲奇嘅外脆内软,中心系偏湿润同少少痴牙嘅感觉(ฅ•̀ㅁ•́ฅ)食曲奇都预咗系偏油腻同埋甜,因为都有大量嘅牛油同糖🧈啱买完纸袋好快都有啲油渍,但好彩佢系偏薄脆所以油腻感大大减少ᵎᵎ 而且我都算好怕食甜(好矛盾xd 佢嘅甜度我都完全接受到的 ✌︎ 因为佢真系好大好大好大块😹😹绝对可以分几日食同多人share!🅟🅢焗返热啲朱古力仲有流心嘅效果 و ̑̑ᗦ↞︎◃︎ 值quota指数: ✿✿✿✿ / 5✎ 总
🅟🅢焗返热啲朱古力仲有流心嘅效果 و ̑̑
ᗦ↞︎◃︎ 值quota指数: ✿✿✿✿ / 5
✎ 总括:佢仲有好多饼类同面包拣🍩🥐🥪🥧🥖钟意西式甜品同面包嘅可以去探访呢!
ෆ̈ The Baker & The Bottleman (湾仔)
✇ 地址:湾仔皇后大道东200号利东街地下G14 & G15号舖