2017-04-19
睇戏前唔想食太heavy嘅野,于是嚟呢度食吓蒸鱼啦,清清哋!入到嚟,好干净企理,正!不过选择就真系多到眼花撩乱,包括蒸鱼套餐、手作饺子、炒粉面、小食、生滚汤饭, 客饭及汤面等,净系拣野食都有排拣呀真系!木耳及青瓜 ($36)青瓜又超多蒜蓉,正到爆!爽口嘅木耳酸酸哋,非常开胃蒸鱼套餐 ($64)可以清蒸、豉汁蒸、剁椒蒸、面酱蒸、鲜柠蒸及煎封,正!我拣咗条豉汁蒸黄立䲝,睇见个名都流口水!黄立䲝新鲜,肉质甜美嫩滑。平时我好唔钟意啲蒸鱼落熟油嘅,但呢度系唔落㗎㖞,可以食到鱼真正嘅鲜味!店员有推荐我哋食肉燥饭,但晏昼先食完,夜晚唔想再食,而且食蒸鱼捞鱼汁,始终都系白饭夹啲吧!紫菜三鲜饺配健康豆浆鲜鱼汤 (7只$33)店员推介佢哋自己包嘅饺子,所有叫咗7只试吓!汤底超鲜甜零味精,鲜鱼味浓郁,好想饮晒佢不过好饱,饮唔落!紫菜三鲜饺超大只超多馅,粒粒好饱满,紫菜味香浓而且冇沙,好正!柠蜜由于呢度系主打健康食物嘅,所以系冇茶冇咖啡,咁我唯有饮柠蜜啦,OK啦冇乜特别黑糖姜蜜反而呢个就好吸引,姜味够晒浓,辣中带甜,饮完暖晒店员服务殷勤,好有小店𠮶种人情味,食物平靓正又冇味精,每人只需要$60几蚊,抵食到不得
青瓜又超多蒜蓉,正到爆!爽口嘅木耳酸酸哋,非常开胃
木耳及青瓜
蒸鱼套餐
柠蜜
反而呢个就好吸引,姜味够晒浓,辣中带甜,饮完暖晒
黑糖姜蜜