2023-07-04 90 浏览
今日去了老锅台式火锅打边炉。呢间餐厅真系好正,食得好开心呀😋夏天打边炉都无问题!佢嘅招牌「三秒响铃卷」真系好脆,叫得三秒响铃,渌三秒就好啦!入口香脆,吸收了汤头好入味!我仲试咗佢哋嘅台湾啤酒、花胶椰青三黄鸡煲同时令海鲜拼盘等等,但我最钟意嘅系花胶椰青三黄鸡煲!佢嘅汤底好清爽,花胶好鲜味,椰青好清新,再加上三黄鸡嘅肉质好嫩滑,真系太好食!台湾啤酒配打边炉一绝!甘香的啤酒,放工最啱同三五知己啤一啤。海鲜拼盘好大盘,满满的鱼虾,渌一渌就食得,鱼肉鲜甜,虾肉爽口弹牙,带子大大粒,加上肥美creamy的蚝😋老锅台式火锅真系一间必推嘅餐厅!打边炉最紧要新鲜,这里食材新鲜,环境通风,食完也不会一身味。老锅台式火锅 铜锣湾骆克道491-499号京都广场2楼

老锅台式火锅
铜锣湾骆克道491-499号京都广场2楼