2009-06-04
本身无辣不欢,成日都好想试联记,之前某个星期六,同男朋友食完三河屋,顺路过埋嚟,佢同隔离间时新都排长龙围满人。不过估唔到佢0既设有座位,原来系系铺位前放一两张枱,有D人仲用发泡胶箱当枱系度食,环境认真麻麻,而且极之唔环保,全部都系发泡胶兜&盒,系度食都系,虽然唔够人手,但咁样真系唔好啰。不过唔紧要,最紧要D嘢好食,难得嚟到,两个人买咗四样嘢(全部小辣)︰口水鸡($40) - 个汁好正,唔会净系得个麻辣,仲有香味,好钟意个汁,鸡份量都OK,但骨比较多啰酸辣粉($16) - ,本身唔系好好酸味0既粉,不过见个个推介就试吓。返到屋企D粉已经吸晒D汤,搞到D粉仲辣咗,浓浓的酸辣味,好味,正~蒜泥白肉($40) - 只有五块,但块块都好大,而且入口唔觉得肥,蒜泥汁好味得嚟唔太辣,正~鸡丝川北凉粉($18) - 未食过川北凉粉想试下,个汁得个辣字,好少鸡丝,而且唔太钟意川北凉粉个质感,爽爽的...见佢个厨房得两个伙记做嘢,而且好多单做到冇停手,仲惊会唔会四个辣汁都一样味,点知又唔会,只只唔同得嚟仲好好味,不过小辣都好辣,男朋友唔食得辣就陪我癫,食到身水身汗,但佢都觉得好好味,好想再食呀