2023-04-12 48 浏览
🍲 #尖沙咀 #熊本牛锅今日同男朋友喺尖沙咀揾嘢食,见天气未开始热,抓紧冬天嘅尾巴打个边炉先😆! 我哋揾到呢间楼上嘅边炉,本身以为地方细细,但原来佢仲有包厢㗎~ 坐得都舒服,食物同饮品种类都好够😋🐮 澳洲和牛套餐 ($298/位)我哋拣咗中间价钱嘅「澳洲和牛任食边炉」,佢仲送个「和风海鲜鸡煲」添🤩和风海鲜鸡煲有蚬、虾,仲有人头咁多只鲍鱼😍 鸡煲有少少辣,唔会太重口味/ 太油,几啱我!鸡肉份量都几多,加埋洋葱、紫薯等等,够晒香😙澳洲和牛套餐可以任食嘅肉类有:澳洲和牛、牛白肉、顶级牛小排、牛肩胛、豚肉😋 澳洲和牛感觉比日本和牛瘦啲,牛味浓郁,加埋鸡煲汤底好香好惹味😚 牛白肉好特别,系我第一次食,佢比较爽口,但都有牛香~无论边个任食套餐,都有任食火锅配料,包括多种丸类、肠类、饺子、蔬菜类、菇菌类、面类、饮品、雪糕等等,应有尽有,我哋都食到超满足呀😚
🍲 #尖沙咀 #熊本牛锅

🐮 澳洲和牛套餐 ($298/位)

2023-04-11