2024-01-03 202 浏览
这个周末我和男朋友去拍拖,去咗旺角嘅八幡屋打边炉,我们选择了C3 Set,有M5和牛🥩任食,牛肉鲜嫩多汁,入口即化,超级好食又抵!我哋拣咗猪骨汤底,好浓郁!配料就拣咗猪腩肉片,啲肉质鲜嫩,每一口都带有丰富嘅肉汁,煮熟嘅腩肉片咬落去,浓郁而多汁🐖而黑腩肉嘅独特风味都唔差,啲肉质松软,入面嘅肉汁满溢,咬落去嘅一刻,滋味浓郁而鲜美🖤打边炉食到任食M5和牛真系一个好豪华嘅享受😍!原块嘅和牛外表已经好吸引,肉质纹理分明,肉眼睇到都知系高质。点火一煮,和牛肉片嘅肉汁慢慢流出,散发出诱人嘅香味,令人忍唔住嘴水直流🤤。煮到岩岩熟就最啱食,肉质松化入口即溶,肉味丰富而又唔腻口,沾少少芝麻酱或者酱油,味道一流。而且M5和牛嘅肉质真系软滑,细嚼慢咽之下感受到嘅唔单止系味道,仲有肉质嘅层次感。任食嘅模式仲可以随心所欲咁食,想食几多就食几多,真系令人食到停唔到口,绝对系肉爱好者嘅天堂!打边炉嘅时候,有咁高质嘅和牛可以尽情享用,实在系一大幸福!刺身任食我哋就叫咗珍宝带子、赤虾、希灵鱼、三文鱼同八爪鱼,每一款都鲜美无比💟特别系带子嘅鲜甜、三文鱼嘅鲜嫩、八爪鱼嘅弹牙口感,一次过品尝到咁多种类嘅刺身,真系一个绝佳🍣再追
再追加个海鲜🤩有海虾、广岛蚝🦪帆立贝、海蚬、黄金螺同蛏子,每款海鲜嘅鲜甜味道充斥口腔,带来一种天然嘅鲜味,真系令人心满意足!