2022-10-05 31 浏览
西湾河 chillchill 海鲜餐又系happy friday喇喇喇,星期五计我话就咩都唔做等放工食好嘢,西湾河呢间餐厅几推荐 佢喺海傍最尾尾位,环境静静地同成班一frd坐低吹水就啱晒白酒汁烩鲜蚬呢个超好食!!蚬份量多仲好鲜甜,个白酒牛油汁劲香,用埋面包点晒哟汁黎食半打生蚝我地拣佐半芝士焗/半生~芝士焗嘅会香啲,生食又可以食到蚝嘅原汁原味,两者试晒就刚刚好喇加泰罗尼亚龙虾沙律原只龙虾起晒肉,粒粒龙虾肉肉质弹牙爽口又鲜甜捞埋嘅沙律滋味又开胃~四季芝士薄饼呢个 pizza嘅饼底系较薄身口感香脆。pizza 加咗四款不同口味嘅芝士所以离远都经已闻到好香嘅芝士味,令人流哂口水~~龙虾烩扁意粉无错!又系龙虾~呢个龙虾意粉又系有原只龙虾,虾肉弹牙鲜味十足,扁意粉亦al dente ~意粉亦好挂汁肉眼扒配忌廉蘑菇汁肉眼扒肉身软腍人口肉味超浓,配埋蘑菇汁好好味~Tiramisu呢度嘅忌廉芝士好轻盈咖啡味比较浓反而酒味就比较轻
西湾河 chillchill 海鲜餐

白酒汁烩鲜蚬

半打生蚝
我地拣佐半芝士焗/半生~

加泰罗尼亚龙虾沙律

四季芝士薄饼

龙虾烩扁意粉
无错!又系龙虾~呢个龙虾意粉又系有原只龙虾,虾肉弹
牙鲜味十足,扁意粉亦al dente ~意粉亦好挂汁

肉眼扒配忌廉蘑菇汁
肉眼扒肉身软腍人口肉味超浓,配埋蘑菇汁好好味~

Tiramisu
呢度嘅忌廉芝士好轻盈咖啡味比较浓反而酒味就比较轻