2023-07-29
味火锅 (华侨商业中心)旺角弥敦道678号华侨商业中心3楼香港人真系好钟意打边炉,一年四季都咁旺场,今日朋友就带左我黎试呢间位于旺角既<味火锅>,黎之前上网search下,见到一致都系好评,而且都几难book位,长期都full架,所以今晚有机会黎试下都几期待,一于试下呢到既火锅四部曲第一部芝士焗波士顿龙虾,真系估唔到打边炉都有焗龙虾食,龙虾肉好弹牙食得出好新鲜,配合埋芝士同酱汁一齐焗,真系无得顶呀。。顺带一题,除龙虾之外,大家仲可以选拣黑松露芝士焗生蚝,麻辣鸡煲或者酸菜鱼架第二部有10款精选既汤底可以选拣,而且仲可以系鸳鸯锅拣两款,最后我地就选拣左特浓沙嗲锅并猪骨锅。。。沙嗲锅味道香浓,离远已经闻得到,而猪骨锅就真材实料,大大旧猪骨第三部海鲜拼盘,入面有超大只既蛏子皇,大元贝,海虾,广岛蚝,另外仲有自家制既手打墨鱼丸同虾丸,呢个系出面绝对食唔到,好弹牙真材实料安格斯牛肉拼盘,有唔同既部位,分别有牛小排,牛肩胛,牛板腱,封门柳。。牛肉既质素绝对系高,但除左好食之外,最欣赏系连个造型都好靓,以新鲜既牛肉砌成花既造型,劲呀第四部各款精选火锅配料,呢部份系以QR Code落单,
旺角弥敦道678号华侨商业中心3楼
第一部
第二部
第三部
第四部
各款精选火锅配料,呢部份系以QR Code落单,全部都系任点任食,主要系有丸类,饺类,虽然呢啲都系大路嘢,但系餐厅绝对唔马虎,食物都一样高质,非常新鲜