2023-08-01 982 浏览
呢日约咗三个朋友食晚饭 有位住将军澳嘅朋友就建议嚟食呢间餐厅嘅四人餐 佢话个餐包咗好多野食 好丰富㗎🤪清江鱼 毛血旺口味呢个就系全餐嘅重头戏 一条烤鱼上面铺满好多辣椒粒 真系够晒惹味🐟 食落味道都几刺激㗎 叫咗毛血旺口味就当然有好多配菜啦 有鸭血 午餐肉 牛柏叶 芽菜 真系非常足料啊🤩烤鱼配菜烤鱼食到咁上下就要放埋啲配菜落去啦😉 叫咗嘅配菜有土豆片 鸭血片 莲藕片 鱼豆腐 由于友人好钟意食鸭血 所以再另外加配多一份 鸭血配麻辣真系绝配 其他配菜一样咁索汤 入晒味好正😋蒜蓉烧扇贝可以拣蒜蓉烧扇贝或者生蚝 不过因为朋友钟意食扇贝多啲 所以我就拣咗扇贝😎 呢度嘅扇贝大大粒 好厚肉啊🐚串烧呢个套餐仲包括咗8款串烧🍡 我哋拣咗烧羊肉串 烧肥牛串 厚烧牛舌串 烧荷兰猪五花腩 烧鸡软骨串 烧鸡中翼 烧鸡肾同埋烧玉米🌽 特别钟意牛舌同鸡中翼 牛舌非常弹牙 鸡中翼就有好多肉汁 串烧仲有个炉热住 可以慢慢食🔥芥末凉拌秋葵呢个前菜几清新几爽口 连平日唔系好钟意食秋葵嘅我都食多咗几条🫛川渝小酥肉肉炸得几松脆 细细碟都可以过吓口瘾🐷香辣韮菜鸭血呢个鸭血小食嘅辣又同烤鱼汤底嘅辣唔同🌶️ 呢个香辣比较重麻香嘅味葱油拌

清江鱼 毛血旺口味

葱油拌面
呢个面都几大份量 面头嘅干葱几香😚 面嘅口感唔会太硬
葱油拌面

甜品
呢个四川冰粉糖水都系我第一次嘅尝试🍧 上面有山楂 红豆 松子同提子干 冰粉本身冇咩味 甜味主要都系靠上面嘅配料🫘
四川冰粉糖水

饮品
食辣野最紧要有杯冻饮🤪 消暑得嚟又可以解辣吖嘛 我哋叫咗爆珠百香果茉莉绿茶 爆珠芒果乳酸茉莉绿茶 爆珠草莓番石榴乳酸梳打同埋爆珠青瓜青柠梳打🫢 全部都唔会太甜 几中意呢度嘅爆珠 口感烟韧有少少似珍珠
特饮

呢一餐真系食得超饱 因为呢个套餐真系好丰富 我哋都食得好开心😁 如果钟意食辣嘅朋友一定要试呢个毛血旺口味烤鱼