2023-08-17 87 浏览
一直想食呢间蚝嘅放题,机缘巧合又揾到伴有兴趣,就一齐去叹下~叫左$598生蚝放题,d野食多到叫一round已经饱左😂✨时令海鲜汤 - 造型好正,有个茶壶&两只茶杯仔,可以慢慢添嚟饮,味道几清甜,里面原来有大蚬、带子、鲜虾粒等,认真真材实料!✨味淋鱼干 - 去居酒屋必叫!一路咬下一路吹水是必须的😆✨喜多嬉怀石八品 - 超级精致,店员好体贴咁教要先食个蟹肉带子果冻,之后顺时针咁食(鲣鱼->沙律->免治鸡肉棒->日本蚝粥->烧鳝->明太子秋葵),最后先食中间个海胆蟹肉🦀个果冻好特别;烧鳝几肥美,鱼油够香;最难忘都系中间个海胆蟹肉,面头仲有金箔,鲜味得嚟又有点高贵的感觉🤩✨任食生蚝/焗蚝 - 一开始叫左半打生蚝、两只原味焗蚝同两只蒜味焗蚝~ 生蚝食到海水味,够晒新鲜😸 焗蚝好大只,重口嘅我钟意蒜味多d😚✨焗帆立贝 - 第一转都系两只原味两只蒜味,烧过嘅帆立贝好爽口,亦保持到佢嘅鲜甜👍✨松叶蟹五岛手延乌冬 - 面头个蟹钳好吸睛,一d都唔hea; 呢款乌冬我都系第一次见,比较幼身同圆身,软硬度适中,而且汤底清清地,唔会腻☺✨任食串烧 - 有7款拣:羊肉、猪颈

时令海鲜汤

✨味淋鱼干 - 去居酒屋必叫!一路咬下一路吹水是必须的😆
味淋鱼干

喜多嬉怀石八品

焗帆立贝

松叶蟹五岛手延乌冬

✨任食串烧 - 有7款拣:羊肉、猪颈肉、鸡腿肉、鸡翼、鸡肾、鸡心、茄子、日本蕃薯仔、七里香 ~ 我地每款叫左一串😝猪颈肉几有口感;羊肉香而不膻;蕃薯仔都好甜;其他正常发辉🧡食到呢到已经饱到一个点😂
串烧盛合

甜品 - 系白桃雪葩中饼,唔会太甜而且个饼好够脆💯伴碟嘅蕨饼亦系我至爱😋

✨柚子梳打 - 其实汽水同梳打都可以任叫,我地叫左柚子梳打,酸酸甜甜开胃d😍
柚子梳打

时令海鲜汤