餐厅: 螢雪
优惠: 于此国泰伙伴餐厅用餐赚里 !
条款及细则:
须受其他国泰条款及细则约束。
2024-06-27 119 浏览
又约朋友去食日本野,今次去左铜锣湾呢间~萤雪~。餐厅装潢简约,坐得舒服。点左11贯寿司+手卷set,可以试多啲唔同款ma。前菜系爽口既八瓜鱼粒同酸味味既沙律菜🥗,食欲大增。师傅系我地席前整寿司,几有功架。🔸️鲈鱼口感鲜嫩,加上柚子皮既香气,感觉清新。🔸️石垣鲷肉质细腻,配上炒香左既乌鱼子碎,有鲜味又有咸香味,口感丰富。🔸️池鱼肥美软嫩。🔸️鱿鱼×海胆,两个口唔同既摆埋一齐,好特别😋。🔸️烧银雪鱼,食落碳香烟熏既味道,突出左银雪鱼本身既鲜美。🔸️帆立贝,肉质超饱满。🔸️右口鱼×鹅肝酱,钟意右口鱼油脂丰富,再配上浓郁既鹅肝酱,无得顶。🔸️橡木烟熏既平政鱼,好肥嫩。🔸️赤海胆,甘甜鲜美。🔸️烧右口鱼,突出到鱼既油脂丰富,口感更加滑嫩。🔸️大拖罗肉质肥美。🔸️中拖罗手卷,夹杂住紫苏叶的清香,好香口。🔸️日式玉子,香甜细腻。🔸️海鲜蒸蛋,浓郁的蛋香,入面材料丰富,樱花虾、菇、粟子、鸡肉、瘦肉。加埋碗清汤,好滋润呢。最后仲有柠檬雪葩🍧,冰凉清甜。呢个Set 真系好丰富,抵食好满足。

点左11贯寿司+手卷set,可以试多啲唔同款ma。

前菜系爽口既八瓜鱼粒同酸味味既沙律菜🥗,食欲大增。

师傅系我地席前整寿司,几有功架。

🔸️鲈鱼口感鲜嫩,加上柚子皮既香气,感觉清新。

🔸️池鱼肥美软嫩。

🔸️鱿鱼×海胆,两个口唔同既摆埋一齐,好特别😋。

🔸️烧银雪鱼,食落碳香烟熏既味道,突出左银雪鱼本身既鲜美。

🔸️帆立贝,肉质超饱满。

🔸️橡木烟熏既平政鱼,好肥嫩。

🔸️赤海胆,甘甜鲜美。

🔸️烧右口鱼,突出到鱼既油脂丰富,口感更加滑嫩。

🔸️大拖罗肉质肥美。

🔸️中拖罗手卷,夹杂住紫苏叶的清香,好香口。

🔸️日式玉子,香甜细腻。