2024-12-07
最近去咗钻石山荷里活广场嘅丼丼屋,食咗佢哋新推出嘅松叶蟹系列餐目,真系好正!😋 松叶蟹当造嘅季节,丼丼屋就推出咗两款主打丼饭:「松叶蟹丼」同「松叶蟹土锅饭」,价钱只需$98起,真系好抵食!💰我地今次就升级松叶蟹丼饭定食,呢个定食包括前菜、寒天、味增汤同埋饮品🦀 松叶蟹肉超多,鲜甜多汁,蟹钳同蟹脚肉质紧实细腻,真系好正!🦀蟹籽爆口感十足,每一口都充满惊喜!✨蟹膏浓郁香滑,配埋饭一齐食,真系无得输!🍚丼丼屋严选优质松叶蟹拆肉起膏,制作成性价比极高嘅「松叶蟹丼」,无论冻食定热食,都入口即化,口感十足!整体味道层次丰富,食完真系回味无穷!😋 味增汤亦都好暖胃。🍲 饮品方面,我拣咗伊右卫门抹茶入煎茶,热热地饮落去好舒服🍵另外,我哋仲追加松叶蟹吉列玉子,呢个真系好特别!🍳 吉列外层炸得好香脆,入面嘅松叶蟹肉同玉子好嫩滑,口感丰富😋松叶蟹吉列玉子将新鲜嘅松叶蟹同香浓玉子结合,并以酥脆吉列方式呈现。每啖都食到松叶蟹嘅鲜甜同玉子嘅滑嫩,令人一试难忘鳗重(并盛)定食亦都唔错,鳗鱼烧得好香,肉质嫩滑,配埋饭一齐食真系好满足🐟 定食入面嘅配菜同味增汤都好好味,整体感觉好丰富🍱够哂惹味!!果茶都好清新,果味浓郁
我地今次就升级松叶蟹丼饭定食,呢个定食包括前菜、寒天、味增汤同埋饮品🦀 松叶蟹肉超多,鲜甜多汁,蟹钳同蟹脚肉质紧实细腻,真系好正!🦀蟹籽爆口感十足,每一口都充满惊喜!✨ 蟹膏浓郁香滑,配埋饭一齐食,真系无得输!🍚丼丼屋严选优质松叶蟹拆肉起膏,制作成性价比极高嘅「松叶蟹丼」, 无论冻食定热食,都入口即化,口感十足!整体味道层次丰富,食完真系回味无穷!😋 味增汤亦都好暖胃。🍲 饮品方面,我拣咗伊右卫门抹茶入煎茶,热热地饮落去好舒服🍵
另外,我哋仲追加松叶蟹吉列玉子,呢个真系好特别!🍳 吉列外层炸得好香脆,入面嘅松叶蟹肉同玉子好嫩滑,口感丰富😋松叶蟹吉列玉子将新鲜嘅松叶蟹同香浓玉子结合, 并以酥脆吉列方式呈现。每啖都食到松叶蟹嘅鲜甜同玉子嘅滑嫩,令人一试难忘
鳗重(并盛)定食亦都唔错,鳗鱼烧得好香,肉质嫩滑,配埋饭一齐食真系好满足🐟 定食入面嘅配菜同味增汤都好好味, 整体感觉好丰富🍱够哂惹味!!果茶都好清新,果味浓郁🍹
最后食埋个黑糖寒天,为呢餐饭画上完美句号❤️❤️