通常放题嘅食物人感觉就系为咗平衡成本,食物质素相对会较低。今次揾到一间例外,就系阿爷八鲜锅,性价比超高嘅良心小店!里面嘅海鲜任点,其中仲包括高级食材,例如鲍鱼、扇贝、蛏子同埋肉蟹等,无限添加,极易回本,令到我都有啲怀疑人生到底点样经营到咁抵食嘅价钱~加多$20仲要可以任饮,有时打边炉食到有啲口渴,一晚真系饮三四罐嘢唔出奇,呢个top up 就啱晒。新推出嘅升级霸王海鲜盘更加系严选食材,呢个虽然冇得无限添加,但系居然有龙虾仲要有膏嘅,真系食一盘都心满意足。鲍鱼仲系识郁嘅,新鲜灼熟鲜味无穷。餐厅仲有抽奖游戏,幸运儿可以抽到避风塘炒蟹一份,大大只肉蟹够晒镬气,爆到好香口,同火锅无添加咁样煮熟各有千秋,都比较唔到边样好食啲。加多128仲有象拔蚌刺身任食,或者可以like 社交平台5-7:30pm时段获得免费象拔蚌刺身,优惠多到数唔晒!作为一个海鲜控,呢餐真系令我超兴奋,搞到少左提其他火锅配料。其实牛肉都好靓好嫩滑,虾滑同龙趸片等都好好味,连猪天梯呢啲比较少见嘅食材都有得点,种类繁多包罗万有。而且每台都包鸡煲一个,辣辣地调味一流。但系我最钟意嘅都系桥底炒辣蟹,龙虾同埋象拔蚌刺身等等,真系食过翻寻

作为一个海鲜控,呢餐真系令我超兴奋,搞到少左提其他火锅配料。其实牛肉都好靓好嫩滑,虾滑同龙趸片等都好好味,连猪天梯呢啲比较少见嘅食材都有得点,种类繁多包罗万有。而且每台都包鸡煲一个,辣辣地调味一流。但系我最钟意嘅都系桥底炒辣蟹,龙虾同埋象拔蚌刺身等等,真系食过翻寻味,推介大家一定要试吓!