2021-09-18 39 浏览
荃湾出名多好嘢食,今日同男朋友嚟到呢间近排都几hit嘅你妳食晚餐~餐牌虽然得短短几页,但食物嘅种类都几多。而且有好多都系饱肚嘅嘢,大家一定可以食到饱饱~第一样当然要介绍吓最出名嘅白兔糖吐司,好多依啲台式小店都有芋泥吐司,如果有食过嘅话都应该知道佢系冻冻地好似一个甜品咁食。依度嘅芋泥吐司加咗白兔糖麻薯,好软滑又有奶香味,成件事都几夹~第二样系芝士肉松蛋饼,馅料都几多!成旧厚厚的~芝士同肉松都系比较咸嘅嘢,好彩佢有一个甜甜地嘅酱料,有惊喜!由于我哋两个人惊唔饱肚 (实在系太天真)所以叫多咗一个主餐,台式小店当然要试吓卤肉饭,呢度个便当会有少少蒜蓉粟米同埋糖心蛋做配菜。卤肉饭入面加咗啲豆卜碎索汁,轻易地就清晒成个饭。随餐有饮品同一个几特别既汤送,我哋拣左虾卷~虽然食哂上面既野都其实好饱,但食台湾野又点可以无小食😌 台湾肠仔都好难唔好食🤣 小食份量都几多~另一个小食系相对等左一阵既盐酥鸡,但愈等得耐就愈兴奋😆因为姐系佢系即刻炸! 果然黎到不负所望,系热辣辣岩岩炸起既~调味都好好唔会过咸,依一个系我觉得饱都要叫既小食~顺带一提 性价比都几高~我哋两个人食到咁都只系每人百几蚊~

卤肉饭便当

随餐有饮品同一个几特别既汤送,我哋拣左虾卷~

红茶鲜奶

虾卷汤

台湾肠

盐酥鸡

顺带一提 性价比都几高~我哋两个人食到咁都只系每人百几蚊~
2021-09-11
卤肉饭便当