天气开始冻❄️终于啱时候打边炉啦❣️😊✨喺深水埗揾食揾到呢一间火锅店,地点好就脚易揾,喺黄金商场附近。原来呢间火锅店除咗火锅之外🍲仲有三文鱼刺身🤩今次都嗌咗一份🥢摆盘劲靓,好有心思,而刺身都几厚,又新鲜,嗌黎打边炉前食,好OK㖞🍣火锅汤底:叫左胡椒猪肚鸡锅,足足有半只鸡,劲抵食,胡椒猪肚劲足料😍胡椒汤味浓郁🍲个汤未打边炉前我饮左,好好饮呀,而呢款锅✨我觉得好啱而家呢个天气打边炉,好暖胃呀😚肉类方面:叫咗一份顶级肥牛🐮纽西兰羊肉卷🐑两款肉类份量都足够,肥牛切得薄,又系好快渌一渌就食得😋入口都好腍,好正✨❤️‍🔥羊肉卷🤭好怕好臊或者唔新鲜,呢间完全冇呢个问题㖞❣️羊肉卷又系切得薄,容易熟💯入口唔会靭,推荐大家要嗌呢个🍴另外,仲叫咗手打牛肉丸🙌🏻稻庭乌冬同埋娃娃菜。手打牛肉丸都唔错㖞,自家制嘅呢❤️‍🔥食落爽口弹牙,而且摆盆都好靓🌈娃娃菜份量都几大,而且新鲜,稻庭乌冬都系基本好食啦😋餐厅好多卡位🫶🏻呢个设计都几好🛋️位置阔落唔会好迫,最紧要系餐厅周围都比我感觉好干净,配料选择多💯酱料区都好整洁🈵而且打边炉嘅食材选择都劲丰富,打边炉最紧要个炉之余💫环境坐得舒服都好紧要㗎呢🧏🏻‍♀️

原来呢间火锅店除咗火锅之外🍲仲有三文鱼刺身🤩
三文鱼刺身
🍣

火锅汤底:

胡椒猪肚鸡锅

肉类方面:

纽西兰牛肉卷

纽西兰羊肉卷

另外,仲叫咗手打牛肉丸🙌🏻稻庭乌冬同埋娃娃菜。

三文鱼刺身
胡椒猪肚鸡锅