有冇发觉留喺屋企成日都煮饭好闷?如果你有呢种感觉嘅,又开始谂唔到煮乜嘢,不妨叫个牛大人外卖试吓!因为男朋友钟意打边炉嘅关系,今日叫咗佢哋嘅足料二人份外卖套餐,过去攞嘅时候真系重到人都癫!🤣最后仲要搭的士返屋企返到屋企当然第一件事攞晒佢出嚟啦,因为要准备开饭,唔好睇佢嘅嘢食好似得好少,但系两个人食起上嚟都好足够!唯一觉得有点小遗憾嘅就系冇得佢哋嘅花甲,如果可以有埋花甲就正正子啦😍😍😍啲嘢食多到放满成张枱,除咗有牛大人必点嘅牛肉同猪梅肉片之外,仲有醉鸡件等等。。。汤底方面叫咗一款,台式凤梨鸡!两盘汤底放满整个煲,而且味道同系餐厅食嘅都一样😌唔好睇小外卖嘅威力,因为佢哋连浆料都有俾我哋,芫荽,青葱,生蒜蓉,炸蒜同辣椒🌶️,仲有一大支酱油,食唔晒放咗喺雪柜留返下次用😆😆😆呢个蔬菜盘所有嘅嘢食都有,虽然每款只有少少,不过两个人食其实根本都食唔晒!而且蔬菜都好新鲜,估唔到仲有木耳同冬菇二人餐可以拣选三款丸子,同两款饺子🥟,高丽菜水饺食起上嚟唔知点解感觉好似食紧小笼包嘅味道,不过系几好食!仲有我最钟意食嘅蛋饺😚每次去到牛大人必点嘢饮叫咗白桃乌龙同桂花乌龙,呢两款都系牛大人嘅主打饮品,钟意佢嘅味,茶底好

嘢饮叫咗白桃乌龙同桂花乌龙,呢两款都系牛大人嘅主打饮品,钟意佢嘅味,茶底好香💕

花枝浆,墨鱼蟹子浆,呢两款如果都系平时喺牛大人经常都会叫,黑色嘅墨鱼滑超香浓,而花枝入边都会有花枝粒,两款食起上嚟又弹牙,好味😋😋😋

呢个肉类拼盘已经包含两款牛肉同一款猪肉,猪梅片食起上嚟好香,同平时打边炉食嘅猪肉片好唔同,令人一试难忘!另外𠮶两款牛肉都系平时食开,钟意佢唔会太过肥,就算打边炉渌完之后牛肉都好有咬口💕

平时比较会食嘅醉鸡件,估唔到佢呢个二人餐都有提供,不过因为太多嘢食嘅关系所以留咗第二日先食,呢个醉鸡件好香酒味,而且鸡肉好嫩!食完呢个之后下次再去牛大人堂食就可以在encore

唔好以为外卖冇得任食就会唔满足,其实食起上嚟都一定可以吃到饱!
2022-03-17
外卖自取