2020-05-02
富怡粉面喺正我屋企附近,以喺北角地铁站附近呢个地段黎讲,呢间小店都算已经屹立不倒左好耐。好耐之前已经留意到有呢间小店,不过一路都冇去帮衬,最近好多餐厅都倒闭,又谂吾到食咩,今次真系想去试试。各款双拼既捞面都好吸引,如果真系足料,40几蚊呢个价钱黎讲吾算非常贵。港式鱼蛋、牛丸既种类喺呢度基本上都有齐晒咁滞,真系会令人有选择困难症一碗碗既就拼粉面,净食既份量应该会多好多。男朋友系一名不折不扣既牛肉控,同牛肉有关系既食物佢都中意,所以净牛腩对佢黎讲系必点既。份牛腩一黎到真系o左咀好鬼大份!而且睇得出仲要系牛坑腩既部分呢,即系好多肉既一个部分。牛肉结实得黎又吾会比人太硬既感觉,牛肉味十分浓郁。底部仲有好多生菜同埋惹味既酱汁,毫不吝啬。然后叫左份炸鱼皮,炸鱼皮其实呢家真系愈黎愈多地方有,不过整得好好味既又有几多间?呢间既炸鱼皮单买要$15,都吾算好贵,而且整得十分出色每一块都好大块呀,而且脆卜卜既口感好正。首先叫左份鱼皮饺+鱼片头+鱼蛋,鱼皮饺算系一黎既味道,不过入面既猪肉都几鲜味。鱼片头同埋鱼蛋既鱼味真系超明显系呢度真系必食架,跟住鱼蛋都系,而且佢既形状系不规则既,其实真系自家制既鱼蛋先会系不
首先叫左份鱼皮饺+鱼片头+鱼蛋,鱼皮饺算系一黎既味道,不过入面既猪肉都几鲜味。鱼片头同埋鱼蛋既鱼味真系超明显系呢度真系必食架,跟住鱼蛋都系,而且佢既形状系不规则既,其实真系自家制既鱼蛋先会系不规则既形状,平时戈啲都系一贯既圆碌碌。