2020-03-22 332 浏览
今日去元朗觅食竟然有意外收获,沿着条元朗大马路都见到唔少人拎住个绿色盒子,里面疑似是蛋糕的形状,眼利的我望到盒上写住「老陈饼店」,本身已经谂住搭车出市区回家,竟被呢个盒嘅设计吸引住,不到黄河心不死,经过九曲十三弯之后终于见到间铺头嘅真身!店舖装修以绿色为蓝本,设计清新,简约风👍🏻👍🏻👍🏻讲返主角戚风蛋糕先,黑板上写着有不少味道,有伯爵茶,抹茶,香蕉,芝麻,咖啡味,我本身好钟意伯爵茶的味道,于是就拣咗伯爵茶黎试试!返到屋企第一件事即刻开嚟试食,食落口感轻身,淡淡的伯爵茶香味,一啲都唔油腻感,食完一件又再想食多件,$70大大个真系好抵食!温馨提示:买原个蛋糕抵过单买一件,食唔哂可留多一两日的,我第二日食番味道还是一样啊!以后入元朗唔系净系买老婆饼喇,仲有戚风蛋糕可以做手信👍🏻👍🏻👍🏻

伯爵茶戚风蛋糕
伯爵茶戚风蛋糕