2006-06-18
今日同女友落去食下午茶!下午茶都几抵!!but食到一肚气!我女友先叫左个鸡扒拉面,我就过左一阵先叫过鱼扒拉面,but我叫既1鱼面10分钟后到,我女友鸡面就等左成半个钟,我前后吹佢追单两次都未到!我吹单既时候讲错左要猪扒拉面,佢都仲可以落单架㖞!当到左既时候,竟然系黎过鱼面,跟住我仍然系讲错左要猪扒拉面,个侍应就话无猪扒拉面架㖞!咁我就叫佢罗memu俾我睇番la!咁我就话唔好意思讲错要鸡扒面,我叫佢帮我换番la!佢就讲左一句令人好反感既野!!!"鱼扒同鸡扒咪差唔多.食la,换唔到架la!!"我女友就话算la!跟住叫埋单la!又要我等成5分钟!又要再吹埋单,当有人行埋黎就讲左几$,俾$佢,佢就话:"出黎找钱呀!"语气好差!要客等埋单,行到黎仲叫人出去找钱,完全系过份!间餐厅既服务态度真系好过份!!0系我则边几张table既客叫埋单俾左$后,都等成5分钟,吹左几次快d找$,都仲未有人黎!d侍应识收$就唔识找$!!d客落左一次单,仲要问番个客几次要d咩!问到d客都唔愿再讲!真系以为收左$就唔洗理个客既感受!
"鱼扒同鸡扒咪差唔多.食la,换唔到架la!!"
我女友就话算la!