2023-07-12 6 浏览
星期日同啲friend去咗铜锣湾ikea度睇家私 讲到食嘢梗系去附近嘅灯笼街喇 𠮶度有唔同国家嘅美食 回想返之前系铜锣湾返工嘅时候成日都喺𠮶度食晏昼 有一间pizza炸鸡成日都好想食但次次去到都冇位 今日终于食到 就系 @mr.k_pizzanchicken 我哋三个男仔去食 食完大家都觉得好满足好饱 同埋庆幸冇嗌多一个意粉 由于好肚饿嘅关系我哋直接skip咗头盘 叫左一个肉食狂人芝加哥pizza 你哋睇下张相就会知道呢个pizza系几咁有料到未食过一个咁拉丝嘅Pizza 估唔到韩国人整意大利嘅pizza竟然有一手 个黑糖酱加埋一大堆配料包括烤鸡肉 火腿 烟肉 红椒 双倍水牛芝士 巴马臣芝士 番茄酱 好似outback面包嘅黑糖包边等等 真系好好味但食一件已经觉得饱饱地 呢间餐厅除咗pizza 系signature之外 炸鸡都好出名 为咗满足我哋贪心嘅欲望 我哋叫咗两款唔同嘅炸鸡(半份)分别系蒜香蜜糖同埋甜辣炸鸡 两款炸鸡新鲜炸起 热辣辣啲皮好脆 又唔会好重炸粉 同平时其他地方食嘅炸鸡好大分别 呢两个口味相信大家都会好钟意值得一试 三个人食都唔洗五百蚊 铜锣湾黎讲价钱相当合理 平时都会
你哋睇下张相就会知道呢个pizza系几咁有料到
未食过一个咁拉丝嘅Pizza 估唔到韩国人整意大利嘅pizza竟然有一手 个黑糖酱加埋一大堆配料包括烤鸡肉 火腿 烟肉 红椒 双倍水牛芝士 巴马臣芝士 番茄酱 好似outback面包嘅黑糖包边等等 真系好好味但食一件已经觉得饱饱地 呢间餐厅除咗pizza 系signature之外 炸鸡都好出名 为咗满足我哋贪心嘅欲望 我哋叫咗两款唔同嘅炸鸡(半份)分别系蒜香蜜糖同埋甜辣炸鸡 两款炸鸡新鲜炸起 热辣辣啲皮好脆 又唔会好重炸粉 同平时其他地方食嘅炸鸡好大分别 呢两个口味相信大家都会好钟意值得一试 三个人食都唔洗五百蚊 铜锣湾黎讲价钱相当合理 平时都会好多人喺门口等位建议大家如果真系好想去食记得book定位,不过唔记得book定位都仲有办法嘅,餐厅知道客人比较多,特登整咗外卖网站等大家可以叫返屋企同朋友食得招积食得舒适🤣