2023-05-03
今次就同friend子喺铜锣湾食咗一间非常高质嘅韩国小店!佢哋主打黑糖芝加哥薄饼🍕🍕🍕同韩式炸鸡🍗🍗🍗我哋今次三个人女仔叫咗一个二人套餐,另外再加多半份炸鸡~已经非常够饱!// Mr.K 二人套餐 $499//1. 凯撒沙律2. 香芒大虾芝加哥薄饼 (半份)3. 海鲜狂热芝加哥薄饼 (半份)4. 蜜糖芥末炸鸡 (5件)5. 热薄荷茶6. 柚子梳打7. 经典甜辣炸鸡 (另加 $128)特别大推呢度嘅黑糖芝加哥薄饼🍕🍕‼️本身都觉得甜既黑糖夹落咸既薄饼会唔会好怪😂但食落超有惊喜😚😚 佢系成大块薄饼都系芝士夹心🧀🧀🧀(唔系剩系得条边有芝心!!!)[见图就会见到佢劲似麻薯包🤣🤣] 佢层芝士亦系十级邪恶拉丝😱😱😈😈每拎一件就会见证到拉丝既无敌吸引力👻👻黑糖薄饼皮边真系无得输🥹🥹利申Food Sec 平时系中意食pizza有馅个part,之后要硬着头皮食埋个边边😅😅因为觉得好多时个皮边冇汁冇馅又干争争咁,所以食pizza 成日觉得系先甜后苦🙈🙈但今次完全冇呢个感觉!!食有馅既部份好似食紧主菜,之后食个皮边好似食紧甜品咁🍬🍰黑糖皮有淡淡甜味,同时又焗到香脆松软🥰🥰呢个真系做得好好食!除咗薄饼之外,佢哋
// Mr.K 二人套餐 $499//
1. 凯撒沙律
2. 香芒大虾芝加哥薄饼 (半份)
3. 海鲜狂热芝加哥薄饼 (半份)
4. 蜜糖芥末炸鸡 (5件)
5. 热薄荷茶
6. 柚子梳打
7. 经典甜辣炸鸡 (另加 $128)
特别大推呢度嘅黑糖芝加哥薄饼🍕🍕‼️
除咗薄饼之外,佢哋嘅炸鸡亦都做得唔错🍗🍗👍🏻两款之间Food Sec就比较钟意甜酸炸鸡,觉得佢做得惹味啲,但friend子就钟意蜜糖芥茉多啲,佢哋就觉得𠮶款做得比较特别同埋清新~但系两款我觉得都系做得非常之Juicy,一啲都唔柴口!
如果行开铜锣湾,又突然之间好crave for 邪恶Pizza同炸鸡😈😈可以黎试一试!
食饭嘅时候都𥄫到佢哋嘅leaflet,见佢哋而家都推出左外卖网站,所以唔想出街嘅话,都可以叫外卖!
味道:👩🏻💻8/10
性价比:👩🏻💻7/10