2021-03-10 2352 浏览
今次又去食韩国野,不过系食鸡! 🤩 来到位于旺角既韩国人气饭堂 - 凤雏炖鸡 @bongchu_hk,一入去已经觉得好韩feel! 好喜欢每张系大大的枱,坐得好舒服! 我地点左:..🧀芝士酱汁无骨炸鸡Cheese Sweet and Spicy Boneless Chicken好邪恶的一道𩠌😈 满满的芝士酱,包围著甜酸酱既炸鸡! 一拉起,溶芝士既拉丝效果! 好正! 必影镜头之一!📸 食落去,不得了!! 炸鸡好juicy,肉质嫩滑!! 最钟意本身既甜酸酱汁,真系刚刚好!! 好惹味!! 再捞埋溶芝士酱,成件事好得!! ..🍙牛肉紫菜包饭Beef Kimbap摆碟卖相好不错啊!! 总共有8大件!! 先来一口,里面既牛肉唔多,但系侧边有好多配菜,加埋本身有既调味酱汁,食落好好味!! 好清新!! ..🍺苹果特制调酒Somersby Rita小酒鬼表示食完炸鸡点可以唔叫酒!呢杯饮品其实就系成支Somersby既Apple cider,倒插落杯特制冰上, 饮落好清爽好解渴!!..呢度真系食得好舒服,好适合朋友聚会谈天呢!! 老板同staff主要都系韩国人,感觉好地道!! 见到Menu仲有好多唔同既鸡
🧀芝士酱汁无骨炸鸡
🍙牛肉紫菜包饭
Beef Kimbap
🍺苹果特制调酒
Somersby Rita
呢度真系食得好舒服,好适合朋友聚会谈天呢!! 老板同staff主要都系韩国人,感觉好地道!! 见到Menu仲有好多唔同既鸡,仲可以有唔同既辛辣度,而且仲有好多款唔同既韩国料理,下次来试下其他先
牛肉紫菜包饭
2021-03-03