相信香港人都好钟意同屋企人或者朋友一齐饮茶叙旧🤣 而我平时都好钟意嘅人饮茶 但系如果夜麻麻想饮茶 酒楼又唔会有夜茶饮 咁又点算好🥲😭 今次同朋友无啦啦夜麻麻想饮茶 就去咗呢间点心专门店试吓佢😍 见到有好多特色嘅点心,但系可惜已经食得太饱冇机会试吓佢🥺✨ 酱皇蒸凤爪 $20✨ 沙嗲金钱肚 $26✨ 虾饺之王 $32✨ 黑金流沙包 $29✨ 原笼蔗糖马拉糕 $26咁多款点心里面最钟意嘅就系佢嘅虾饺之王😍 大大粒 皮薄馅靓🦐 听讲佢哋嘅虾饺仲攞过奖!! 果然名不虚传👏🏻 食落每一啖都系满满嘅幸福感❤️ 另外佢哋嘅马拉糕都十分惊喜!! 本人系十分喜欢食马拉糕✨ 但系有阵时去某酒楼食马拉糕会觉得佢唔够松软 而佢哋嘅马拉糕虽然望落平平凡凡~ 但系食落绝对惊喜!! 够松软得嚟更带点甜❤️见到店舖有绝大多数人都有食到佢哋嘅蒸饭~ 超大兜超足份量😍 卖相十分吸引!! 但系我同朋友两个女仔食量太少,食咗上面嘅点心之外就已经饱咗🥺🥲 下次有机会绝对会想试吓佢哋嘅蒸饭!!!

✨ 酱皇蒸凤爪 $20
✨ 沙嗲金钱肚 $26