2022-12-01 264 浏览
超高人气拉面售完即止😨|为咗一碗拉面你可以去到几尽?🍜|大角咀人气超长人龙日本师傅主理拉面店🤤|大丸拉面 大丸ラーメン「期待每步也是祭典,遗憾事随便留在背面,悠然拥紧夏焰」今年香港拉面界好多新星冒起,各有特色,今日就为大家介绍下依间系大角咀由日藉师傅主理嘅人龙拉面小店,卖点系用大量贝壳类煮出香浓嘅海鲜汤底,小店只有十数个座位,分开午市同晚市,中间有落场时间,所以经常可以见到客人未开铺就已经大排长龙,想帮衬嘅朋友可能要预早少少可以食到第一转,而且招牌拉面会售完即止,想食嘅朋友要有系炎热天气下排队嘅心理准备。-贝丸(盬味及幼面) 4.1/5⭐️当日我食晚市,提早半个钟排队亦要等待约1个钟先入坐,店员系排队时已派发拉面纸落单,我今次好好彩试到佢地嘅招牌贝丸,店员推介盐味汤底唔会抢哂海鲜汤嘅味道。拉面上枱几吸晴,一排蚬肉整齐排列,加埋糖心蛋,叉烧等配料令到成碗拉面都好丰富,我仲额加追加咗叉烧添,先讲汤底,入口有鲜味但略为咸咗少少,亦可能系我自己期待度太高,汤底部分未令我觉得十分惊喜,至于幼面同爆心蛋水准正常发挥,不过不失。蚬肉大粒无沙,配埋汤底一齐享用好滋味,叉烧卖相粉嫩,薄切而入口即溶,都算唔
超高人气拉面售完即止😨|
为咗一碗拉面你可以去到几尽?🍜|
大角咀人气超长人龙日本师傅主理拉面店🤤|

大丸拉面 大丸ラーメン

「期待每步也是祭典,遗憾事随便留在背面,悠然拥紧夏焰」

-贝丸(盬味及幼面) 4.1/5⭐️
拉面上枱几吸晴,一排蚬肉整齐排列,加埋糖心蛋,叉烧等配料令到成碗拉面都好丰富,我仲额加追加咗叉烧添,先讲汤底,入口有鲜味但略为咸咗少少,亦可能系我自己期待度太高,汤底部分未令我觉得十分惊喜,至于幼面同爆心蛋水准正常发挥,不过不失。蚬肉大粒无沙,配埋汤底一齐享用好滋味,叉烧卖相粉嫩,薄切而入口即溶,都算唔错。
贝丸

-关西风味饺子 4.2/5⭐️
饺子一盘5只,上面铺满咗木鱼碎同加咗沙津酱,整到好似大阪烧咁,饺子外脆内嫩,皮薄馅靓,咬落去仲食到肉汁,加埋木鱼碎同沙律酱,成件事层次感好多,亦都好配合,惊喜程度竟然系拉面之上。

总结:餐厅主打几款拉面同饺子,名气已经吸引到区名区外客人冒名帮衬,拉面好食但可能自己期望度拉风太高所以有少少反差,下次有机会会试下其他款式,至于小食非常推荐配搭试关西风味饺子,如果唔怕排队嘅朋友,都值得嚟帮衬下。

====
大丸拉面 大丸ラーメン (大角咀)
📍大角咀博文街22号地下B舖
====
#大丸拉面#大丸ラーメン#TaiKokTsuikfood#大角咀美食#hkfood #hkfoodie #foodiehk #hkfoodblogger #hkfoodlover #hkfoodstagram #hkfoodporn #852eats #hkiger #食好西 #相机食先 #香港美食#拉面#日本好西#

贝丸
  • 关西风味饺子