将军澳南越开越多唔同类型既餐厅♥️而the pizza pig系其中一间好适合一大班朋友黎食野既餐厅环境为食猫系餐厅门口出面睇入去,以为餐厅平平无奇,但点知原来入面系超级chill,好有渡假feel加上佢既装修营造到好cozy既气氛,真系好适合一大班朋友黎倾计食野👍🏾食物signature piggie (medium 15吋) $198(4/5)话明叫pizza pig,当然要叫个招牌pizza啦点解咁「鬼马」?原来因为个pizza上面有脆猪皮😋估唔到芝士、番茄、辣肉肠配埋猪皮系咁夹,一d都无违和感😍另外,佢个pizza皮厚度适中,唔会太厚或太薄,而且炸得好脆,食得出系手工pizza(Medium 3至4人食都得,为食猫同朋友2个食唔哂)crispy pork knuckle $308 (5/5)必食为食猫觉得佢既猪手比pizza出色😆个猪手外脆内软,个猪皮脆卜卜😍再𩠌埋d酸菜、薯仔同埋甜番薯条(呢个如果再多d就好啦,好好食)真系好满足banana Nutella pizza $88 (4/5)其实食完上面2样野已经好饱,但为食猫真系太贪吃呢个甜pizza个饼底唔系pancake黎,而

食物
(4/5)
Signature    Pizza

话明叫pizza pig,当然要叫个招牌pizza啦

(Medium 3至4人食都得,为食猫同朋友2个食唔哂)

必食
Crispy  pork  knuckle

)真系好满足

Banana Nutella  pizza

其实食完上面2样野已经好饱,但为食猫真系太贪吃
呢个甜pizza个饼底唔系pancake黎,而系薄pizza皮🤣个pizza皮再配劲多既Nutella酱口感好特别,好烟韧,不过超邪恶

Pink Sangria (4/5) ($78)
Pink  sangria

为食猫未饮过pink sangria,但大家唔好当佢系sangria😂杯野比较似有生果既cocktail,不过同样好饮,但如果酒既比例再多d就perfect啦

放左工系咁chill既环境下同朋友食野,真系令人好relax,咩压力都无哂
所以为食猫觉得呢间餐厅好适合一大班朋友黎

Signature    Pizza