超开心嘅生日饭☺️🎂❤️📍Wildfire Pizzabar (凌霄阁) (山顶)山顶山顶道128号凌霄阁1楼2号舖呢间餐厅嚟食生日饭,OpenRice见到佢个景好靓,可以睇到维港甚至成个香港个景👐🏻Lobster Risotto $208意大利饭相对硬身,系我钟意嘅口感~加上龙虾汁都几浓郁😋𩠌菜都丰富,有龙虾有虾有带子!全场最满意系呢一碟!Angus Rib Eye $238肉眼扒都淋身嘅 配上黑椒汁 味道都唔错 不过块扒整体上一般🥶🥶 比较多肥嘅部位 同埋多筋👎🏻Snack Platter $198小食拼盘都几高质😍 唔系出边食开雪藏嘅𠮶种急冻炸物😖 鱿鱼圈最好食,鱿鱼都几鲜甜!炸薯条丶鸡翼丶肠都不过不失 最特别系竟然都有烟三文鱼都算新鲜🤣拼盘仲配埋三个酱汁俾我哋食 都几贴心☺️Red Sangria Flip-Ove $128我系唔钟意酒精饮品嘅,但系呢款都几易入口,最紧要系有大杯打卡又一流💖Chocolate Fondant $58生日嗌左个甜品食🖤可以同餐厅讲写朱古力字仔,心太软非常流心,配埋云呢拿雪糕,非常好食😍呢间餐厅好多窗口位,但系呢个二人枱就系死角嘅位置~系全场最靓最啱影相
超开心嘅生日饭☺️🎂❤️
📍Wildfire Pizzabar (凌霄阁) (山顶)
山顶山顶道128号凌霄阁1楼2号舖

最特别系竟然都有烟三文鱼都算新鲜🤣
拼盘仲配埋三个酱汁俾我哋食 都几贴心☺️

Red Sangria Flip-Ove $128

Chocolate Fondant $58

呢间餐厅好多窗口位,但系呢个二人枱就系死角嘅位置~系全场最靓最啱影相嘅位!
所以都有最低消费$880
但生日饭加上环境食物质素满意,服务亦都非常一流,好有礼貌好亲切,间唔中一次半次都好接受到😆
但如果唔系坐呢个位有最低消费嘅话,其实唔特登拣最贵嘅嘢食(我要reach到最低消费😂)都唔算贵🧐!
2021-10-10