做完gym梗系要及时补充能量,其实我系跑步机度已经谂定今日要食乜啦😆所以上完堂即刻冲去东京食堂💛记得第一次嚟果时真系揾极都揾唔到系边😂好容易揾到又冇开,第二次先食到,今次已经熟门熟路?又啱啱好可以坐返之前坐过嘅位😁小店得两条友忙入忙出,我为咗鳗鱼饭嚟梗系嗌原条蒲烧鳗鱼饭啦😍因为减肥就麻烦店家少汁少饭😅又加咗一个煎蛋。睇餐牌今日甜点有tiramisu大福㖞,但我就无福消受啦🥲睇到我嘅鳗鱼饭上枱都几开心,同印象中一样咁大条😍太阳蛋好吸睛咁摆埋个饭上边,蛋黄都系duang duang duang,快手用蛋捞埋个珍珠米饭先,再尝一啖鳗鱼,肥瘦刚好,少汁反而更加可以食到鳗鱼肉香,酱汁都恰到好处,有滋味带少少甜,鳗鱼有细骨不过完全唔影响,系我想食到嘅鳗鱼饭呀🥹配粟米同车厘茄都几清爽下,我平时对粟米麻麻但都差唔多食晒,味噌汤虽然得葱花冇果啲昆布豆腐乜乜料但都好饮,唔会咸。原条蒲烧鳗鱼饭(追加煎蛋)8.0/9买单时店员哥哥忘记计个追加煎蛋钱😅我提提佢话会蚀底㖞,佢就话谂住请我食🤣记得之前好似都见过post话因为疫情好困难,咁请就唔使啦,反而系我要多谢你哋可以撑住,让我仲有机会食到同印象中一样好味嘅鳗鱼

原条蒲烧鳗鱼饭(追加煎蛋)8.0/9

买单时店员哥哥忘记计个追加煎蛋钱😅我提提佢话会蚀底㖞,佢就话谂住请我食🤣记得之前好似都见过post话因为疫情好困难,咁请就唔使啦,反而系我要多谢你哋可以撑住,让我仲有机会食到同印象中一样好味嘅鳗鱼饭吖💛
  • 原条蒲烧鳗鱼饭