2010-10-17 11 浏览
今日honey同我庆祝生日,因为佢返夜,见openrice啲食评话呢间ok, 而且上年某一个星期日lunch,我同妈妈食过,又唔好觉得难食,所以我哋7:00已经去到,好彩唔驶等位!!!我哋叫咗6样食物,可以话无一样有水准,真系用"唔惦"来形容1)什锦天妇罗(3件虾,1件蕃薯,1件茄子,1件南瓜)~日本食品之中,本人最爱食天妇罗,不过今次真系未食过咁难食,啲粉有羞,仲要蕃薯,茄子,南瓜每一件都油淋淋,系完全放唔到入口,简正系大失所望2)三文鱼+八爪鱼刺身~两样一啲都唔新鲜,而且啲wasabi一啲味都无,我第一次食无味wasabi3)北寄具寿司~觉得唔系太新鲜4)三文鱼寿司~已经无惊喜5)盐烧海虾~除咗够咸,完全食唔到虾味.....bad6)软壳蟹手卷~紫菜淋,软壳蟹唔脆,叫佢换完,再来第二件,都系一样,最终都无食所以我同honey唔会再有下次!!!!
我哋叫咗6样食物,可以话无一样有水准,真系用"唔惦"来形容

3)北寄具寿司~觉得唔系太新鲜

4)三文鱼寿司~已经无惊喜

5)盐烧海虾~除咗够咸,完全食唔到虾味.....bad

所以我同honey唔会再有下次!!!!
2010-10-16
庆祝纪念