2024-12-05
冬天特别想食韩国野,去尖沙咀选择多到拣唔到,特别系依间好想食,平时经过见好多人等位,平日无乜人早终于有机会食到同朋友异口同声都想叫泡菜蛋浆熔岩炒饭,见到隔离枱都叫左,非常震撼落完单大约10分钟就送上枱了,店员将事先煮好嘅泡菜炒饭放喺铁板上,跟住快淋上蛋浆喺旁边然后店员再用火枪快速火灼炒饭同埋芝士,令到芝士同炒饭都带有焦香味,好似睇紧表演咁火灼完成后再将芝士同埋泡菜炒饭拌匀,整好后叫我哋尽快食,个口感同味道都系最好芝士混咗喺泡菜炒饭当中真系超级邪恶,泡菜嘅酸辣味好突出,芝士非常浓郁,但系食落又唔会觉得好漏,值得一叫仲叫咗全份有骨蜜糖牛油炸鸡,炸鸡外皮非常香脆,沾满蜜糖牛油酱,肉质唔算话非常嫩滑,口感适中加上香甜嘅蜜糖牛油酱令食欲大增,底层仲有薯条,每条薯条都沾满咗甜甜嘅蜜糖,越食越停唔到口饮品都有好多韩国种类果汁汽水选择,我哋拣咗柠檬梳打,饮落唔甜仲几开胃添
同朋友异口同声都想叫泡菜蛋浆熔岩炒饭,见到隔离枱都叫左,非常震撼 落完单大约10分钟就送上枱了,店员将事先煮好嘅泡菜炒饭放喺铁板上,跟住快淋上蛋浆喺旁边 然后店员再用火枪快速火灼炒饭同埋芝士,令到芝士同炒饭都带有焦香味,好似睇紧表演咁 火灼完成后再将芝士同埋泡菜炒饭拌匀,整好后叫我哋尽快食,个口感同味道都系最好 芝士混咗喺泡菜炒饭当中真系超级邪恶,泡菜嘅酸辣味好突出,芝士非常浓郁,但系食落又唔会觉得好漏,值得一叫 仲叫咗全份有骨蜜糖牛油 炸鸡,炸鸡外皮非常香脆,沾满蜜糖牛油酱,肉质唔算话非常嫩滑,口感适中加上香甜嘅蜜糖牛油酱令食欲大增,底层仲有薯条,每条薯条都沾满咗甜甜嘅蜜糖,越食越停唔到口 饮品都有好多韩国种类果汁汽水选择,我哋拣咗柠檬梳打,饮落唔甜仲几开胃添