2022-09-16
琴日我去红磡区揾间cafe坐下,之前见到好多朋友都去打卡,我又要去💖•由黄埔站行过去都只系几分钟,去到就见到舖头有两个门口一个门口就系入去我而家打卡位𠮶个位置,另一个门口就系餐厅嘅正门! •因为系平日嘅关系所以都比较容易坐到靓靓打卡位!拣好位梗系要冲去买嘢食😊因为我好肚饿,如果你钟意食蟹肉又钟意食牛油果嘅话,我拣嘅嘢食你应该都会好钟意❤️! •🥭蟹肉牛油果香芒他他 🍝蒜香蟹肉牛油果粒意粉叫咗一碗前菜同埋叫咗一碗意粉,就正如我头先咁讲两款都系蟹肉🦀同牛油果🥑🥰,蟹肉牛油果香芒他他,造型相当靓见到啲芒果系浅黄色起初有啲担心会唔会酸,点知一食落口,系好清甜㗎🥰,配埋牛油果蓉同埋蟹肉,超match呀😗而蒜香蟹肉牛油果粒意粉,造型相当靓,lee个意粉食落有少少辣嘅,配有柠檬加埋嘅话就会更加鲜味,上面有好多蒜香同蟹肉碎捞埋一齐食,啖啖都食到蟹肉😋•🍹水果茶☕️椰子冷卒咖啡饮品方面就叫咗一个水果茶,系用靓靓造型茶壶装住,见到入边有火龙果士多啤梨同埋橙,水果茶好香甜,啱晒钟意饮清甜嘢嘅朋友仔,而另外一杯椰子冷卒咖啡,就啱晒咖啡控la~ 饮落有咖啡味之外仲有淡淡的椰子清香,啱晒我哋坐喺度慢慢叹既feel !
🥭蟹肉牛油果香芒他他
🍝蒜香蟹肉牛油果粒意粉