2023-06-13
📍今次去咗大埔林村呢间西餐厅打卡,喺门口位已经见到有水池同埋凉亭位,用餐区都分开咗室外同室内位,不过因为天气太热,我哋就坐喺室内入边,环境同样幽静。🍴头盘晏昼时段会有lunch set提供,头盘有餐汤、沙律或薯角春卷拣,我哋分别拣咗蕃茄杂菜汤同周打蚬忌廉汤,呢度嘅忌廉汤比出边更加浓稠😋🍴香烧猪肋骨 $198个ribs已经预先切好咗,同埋啲肉一切就散开唔痴骨,口感松化。🍴脆炸德国咸猪手配蜜糖芥未籽汁 $268呢度嘅咸猪手唔系配酸菜,系配左蜜糖芥未,我哋都觉得食落个味仲夹过平时食嘅酸菜,外皮非常香口,但系猪手份量较少。🍴香煎鱼柳配蜜糖柚子汁 $228个鱼柳皮超脆!个蜜糖柚子汁就似平时饮𠮶只柚子蜜咁😂呢度嘅main都会有埋薯蓉/薯角同沙律伴碟,食完都好够饱。🍴朱古力心太软配雪糕 $48 & 焦糖炖蛋 $38 (加配价)两款甜品即叫即焗,都等咗10分钟左右,但其实都饱,所以比较推介嗌焦糖炖蛋细细份好啲,同云呢拿味好香!心太软就真系有啲滞啦🤭
🍴头盘
🍴香烧猪肋骨 $198
🍴脆炸德国咸猪手配蜜糖芥未籽汁 $268
🍴香煎鱼柳配蜜糖柚子汁 $228
两款甜品即叫即焗,都等咗10分钟左右,但其实都饱,所以比较推介嗌焦糖炖蛋细细份好啲,同云呢拿味好香! 心太软就真系有啲滞啦🤭