餐厅: Rooot

餐厅: Rooot
资讯:

1K
2022-01-29 44 浏览
纱厂多打咭食店大家都知而最深刻印象嘅对我嚟讲系一楼间ROOOT而家间间都走木系日系路线偏偏呢间就五颜六色,非常 #hippies任何一个角度影嘅相都唔洗执直出都靓到飞起ROOOT当然唔系净系打咭餐厅咁简单啦佢哋亦相当有理念:⭕️环保走塑减碳⭕️健康少肉多素⭕️pet friendly⭕️自助餐厅,自己枱面自己清洁回收⭕️多本地食材menu今日假日黎到咁啱撞到有liveband气氛好到一个点😙🥬Jenga burger听个名都feel到系层层叠到好高咁个汉堡包系每日限定,手慢就冇㗎喇点解?因为个汉堡扒唔系咁简单入面系豆腐冬菇面筋红腰豆等等打成个味道有啲似北菇蒸肉饼好特别,而且都几好味😋上下夹咗烤过嘅菠萝圈茄汁红洋葱(咕噜肉𠮶啲)生菜等等个人觉得因为唔系捞饭嘅关系个汁偏甜左少少🤏个蕃薯条好特别一睇就知唔系急冻现成嘅货色连皮嘅蕃薯条应该系自家制个酱就更家系不得了🤯加左柠檬汁酸酸地配甜嘅蕃薯条原来咁夹💯🥬黄姜忌廉南瓜意粉黄姜忌廉汁好特别如果唔系去印度餐厅嘅话,出面好少见之前有买过黄姜粉下厨都知唔平🙈(黄姜好有益㗎👍)扁意粉好味弹牙加$15可以加鸡肉/三文鱼/海鲜冇错喇,呢碟本色都系素食黎㗎💁饮品有花茶,

纱厂多打咭食店大家都知
而最深刻印象嘅对我嚟讲系一楼间ROOOT
而家间间都走木系日系路线

偏偏呢间就五颜六色,非常 #hippies
任何一个角度影嘅相都唔洗执直出都靓到飞起

ROOOT当然唔系净系打咭餐厅咁简单啦
佢哋亦相当有理念:
⭕️环保走塑减碳
⭕️健康少肉多素
⭕️pet friendly
⭕️自助餐厅,自己枱面自己清洁回收
⭕️多本地食材menu

今日假日黎到咁啱撞到有liveband
气氛好到一个点😙

🥬Jenga burger
听个名都feel到系层层叠到好高咁

个汉堡包系每日限定,手慢就冇㗎喇
点解?因为个汉堡扒唔系咁简单

入面系豆腐冬菇面筋红腰豆等等打成
个味道有啲似北菇蒸肉饼
好特别,而且都几好味😋
上下夹咗烤过嘅菠萝圈

个酱就更家系不得了🤯加左柠檬汁
酸酸地配甜嘅蕃薯条原来咁夹💯

🥬黄姜忌廉南瓜意粉
黄姜忌廉汁好特别
如果唔系去印度餐厅嘅话,出面好少见
之前有买过黄姜粉下厨都知唔平🙈
(黄姜好有益㗎👍)
扁意粉好味弹牙
加$15可以加鸡肉/三文鱼/海鲜
冇错喇,呢碟本色都系素食黎㗎💁

饮品有花茶,咖啡,同店自慢嘅各种蔬菜汁
不过今日真系好想饮热嘢
有机会先再黎试😋