2021-07-29
身为一个典型嘅香港人, 我耐唔耐都会火锅瘾起🤭 今次嚟咗被Viutv报道过嘅老码头火锅试下!我当日八点入座 (平日), 食品做紧八折优惠, 下面写嘅价钱系原价~ 想去嘅话最好订枱, 留意佢哋只暂时营业到10pm!海鲜好似系冇折嘅, 不过我哋就冇叫到, 所以都唔太清楚🤣🥢 酱料及水果 (HK$25@)超级齐全嘅酱料吧!最喜欢佢哋嘅秘制香油, 当中加咗自家麻油、生蒜、葱、芫茜!🥢 全红 - 成都无渣红油麻辣汤 (HK$188)香•辛•麻!原来三分二都系油!但食落唔会觉得太油腻, 亦都唔会过于盖过食物本身嘅味道, 反而增添咗另一种辛香!我哋点咗中辣, 越食越开胃, 会上瘾㗎!🥢 日本A4牛颈脊 (半份 HK$218) 不得了!呢个一定要叫, 雪花靓得过份, 轻轻渌几下, 口感超嫩滑! 呢个质素嘅和牛, 自己喺超市买都唔平呀!🥢 极品鹅肠 (半份 HK$88) 鹅仔碟好可爱呀!令到有D唔舍得食咗佢啲肠添!肥膏全部去晒, 新鲜鹅肠, 超弹牙!🥢 菠菜墨鱼滑 (半份 HK$68) 正常发挥, 有墨鱼粒碎再加上蟹籽, 菠菜味就唔算突出~ 如果有芫茜墨鱼话就更啱我心水喇!哈!🥢 手工饺菜饺 (半份
🥢 酱料及水果 (HK$25@)
🥢 日本A4牛颈脊 (半份 HK$218)
🥢 极品鹅肠 (半份 HK$88)
🥢 菠菜墨鱼滑 (半份 HK$68)
🥢 手工饺菜饺 (半份 HK$39)
应该系新鲜即叫即包, 放落煲时要小心饺子皮黐底喔!馅料丰富, 唔错!
💬 总括嚟讲十分高质!唔钟意食辣嘅话佢有其他汤底选择, 不过场内嘅麻辣味都几重, 可能会有啲攻鼻😲