餐厅: 湊湊火鍋‧茶憩 (如心廣場二期)
优惠: 于此国泰伙伴餐厅用餐赚里 !
条款及细则:
须受其他国泰条款及细则约束。
食凑凑ge过程好辗转ʟᴏʟ谂住帮ᴍᴀᴍɪ庆生一早ʙᴏᴏᴋ ᴊᴏʀ 之后又转香江花月但食果日就咁岩8号风球了🌪香江花月的ᴡʜᴀᴛsᴀᴘᴘ客服好差ʀᴇsᴜᴍᴇ返营业都唔应人 咁咪唔食ʟᴏʀ~由于ᴏᴘᴇɴʀɪᴄᴇ ᴄᴀɴᴄᴇʟ了凑凑的ʙᴏᴏᴋɪɴɢ打风当日中午就打去📞得返5:30ᴘᴍ/6ᴘᴍ咁最后就将ʟᴜɴᴄʜ改食ᴅɪɴɴᴇʀ 特登问咗 餐厅无提供任何生日优惠/甜品店员帮我哋留咗卡位坐得舒服ᴅ 事前睇ᴏᴘᴇɴʀɪᴄᴇ好多负皮🤭话佢服务差唔理人上菜要等好耐 要帮佢哋平反下先早咗半个钟到 即时都安排到入座 用餐限时2ʜʀs 餐厅一片漆黑格局 有ᴅ类似池塘嘅物体会喷烟雾坐低一阵之后我哋就点餐 一开始系唔想点套餐的因为3个女人 惊食唔晒 跟住店员就推荐我哋2人套餐 ($698) 包2个锅其实系抵ᴅ 如果唔系就要每个锅计 点完餐 我去咗个厕所之后 就上了7成的食物了⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯ ✨鸳鸯锅7选2 (台式麻X + 胡椒猪肚鸡🐔):麻辣好正🌶食唔到辣的屋企人都食到 可能因为太浓味 食返隔离个胡椒猪肚鸡时就顿时觉得淡味了 食食下有碟鸡 明明无点鸡肉 原来系跟个锅的 锅入面本身有猪肚 多
食凑凑ge过程好辗转ʟᴏʟ
谂住帮ᴍᴀᴍɪ庆生
一早ʙᴏᴏᴋ ᴊᴏʀ 之后又转香江花月
但食果日就咁岩8号风球了🌪
香江花月的ᴡʜᴀᴛsᴀᴘᴘ客服好差
ʀᴇsᴜᴍᴇ返营业都唔应人 咁咪唔食ʟᴏʀ~
由于ᴏᴘᴇɴʀɪᴄᴇ ᴄᴀɴᴄᴇʟ了凑凑的ʙᴏᴏᴋɪɴɢ

早咗半个钟到 即时都安排到入座 用餐限时2ʜʀs

餐厅一片漆黑格局 有ᴅ类似池塘嘅物体会喷烟雾
坐低一阵之后我哋就点餐 一开始系唔想点套餐的

⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯

✨鸳鸯锅7选2 (台式麻X + 胡椒猪肚鸡🐔)
:麻辣好正🌶食唔到辣的屋企人都食到 可能因为太浓味 食返隔离个胡椒猪肚鸡时就顿时觉得淡味了 食食下有碟鸡 明明无点鸡肉 原来系跟个锅的 锅入面本身有猪肚 多唔多我就评论唔到 ᴍᴀᴍɪ一开波就食 我就排住影无留意 不过碟鸡都几sᴜʀᴘʀɪsᴇᴅ🤩 好多块鸡肉呢~

✨肉类2款
:伊比亚黑猪肉🐷/乌鸡卷+美国特选级牛小排🥩(指定的)
肉眼观察都算新鲜 所有肉类我哋都放晒落麻辣汤底 所以我已经食唔出它的原始味道了😂

👍🏻推介2选1
:企鹅丸🐧(墨鱼浆制) /芝士鱼腐 冲著可爱的企鹅样子选的 普通无馅丸 好多粒好快塞饱个肚

✨海觧2选1:鲍鱼2只/基围虾🦐

✨蔬菜🥬2选1:皇帝菜/莴笋

✨主食2选1:冬粉/油条 冬粉配鸭血

另外还追加了以下2款:

✨飞鱼籽墨鱼滑 $68
:好好好食❗️一粒粒ɢᴇ飞鱼籽 呢个要放返落胡椒猪肚鸡汤底先食到个鲜甜味

✨毛肚 $88
:家人妈妈地这 我还好 几爽口 但份量太多了 食唔晒

✨菠萝沙冰🍍
:食食下店员会端上比客人话解辣用 细细杯但好甜 我个杯比埋ᴍᴀᴍɪ

✨梅子茶冻🍮

食完之后唔会口渴 身上头发都无油烟味💯

见到好多人推荐大红袍珍珠奶茶
我哋无叫 惊太滞 佢本身都有台湾乌龙茶提供
最后清渡晒的食物有毛肚 冬粉 少量肉类 企鹅丸
总的来说 3人行可只点1个2人套餐+1道其他菜式 一定要订位喔 食之前&之后都见到有唔少人排队

ᴛᴏᴛᴀʟ 💲960 / 3人 食足2个钟
店员服务都好殷勤有礼👯‍♂️