2013-12-31
今日系旺角行完街,就去揾地方ee肚,就黎左呢间pancake colours café食野。餐厅里面张张梳化椅同埋支支吊灯都唔同款色,环境好有格调!! 超饿既我地,拣食物都拣左4个字!因为款式实在太多!我地最后点左两个set dinner,主菜分别系『全条猪肋骨配沙律薯条』,和『黑松露野菌烩饭』。先黎两碗忌廉汤,两杯热低糖柠檬绿茶。再等多一阵,我地既第一份主菜就到。第一份主菜系猪仔肋骨,上菜时我地吓呆了,真系好大块猪肋骨!果然系原条上!猪肋骨啲肉好嫩,一丝一丝的,好易咬开,配上肉汁,再加视觉上的享受(超大块的),真的是一绝,不愧为呢到既皇牌主菜!伴菜啲薯条是粗薯条!!而沙津里,就有我至爱啲小番茄。猪肋骨份量十足,吃了一半,我已经有少许饱肚啲感觉。第二份主菜系黑松露野菌烩饭,整个饭都洋溢住黑松露啲香味!超浓郁!如果喜爱黑松露啲朋友绝对不妨一试。饭啲味道十分特别,唔似一般烩饭黏住,清新美味!那些野菌咬下去时还很多水份,非常滑溜。这个饭一定要衬热食!两人吃完了两个晚餐,已经超饱!本想甜品点一个朱古力火锅,但根本饱到吃不下,但他们的甜品卖相实在太吸引!而且有跟餐价,平啲,加上我有一个放甜品啲胃