2023-10-21
喺鲗鱼涌东汇坊地库嘅「东小馆」,喺今年9月30号首度推出咗「两皇一后」嘅大闸蟹主题套餐,套餐有一个人、四个人、六个人餐选择,方便独食或者约埋一大班朋友来个丰盛嘅蟹宴🦀我哋每人叫咗个1位餐(九款不同美食及饮品)(午市及晚市8:30后$398/位)*需要留意不同时间及日子价钱会有不同-蜜糖叉烧拼青瓜 叉烧好味唔韧又入味,而且肥瘦适中!-鲜拆蟹粉小笼包 新鲜热辣出炉,多汁味美,一只蟹嘅蟹膏蟹黄同肉最多只够做3-4只小笼包,师傅精制👍🏻👨🏼🍳店员有建议我地轻轻咬一口,等鲜浓蟹汁渐渐流出,然后吸尽汁液,第二口则大啖咬 的馅料,就可以食到尝丰富蟹香味、油份足的蟹粉小笼包。🤤-豉油王虎虾:大只又多肉弹牙!-金瑶鸡丝羹:配料十足唔会汤多过料,想饮两碗-清蒸大闸蟹🦀「主角」✨2皇1后 不论系蟹公定蟹乸都系好多蟹黄蟹膏,蟹公就大只啲更多蟹肉食,非常之鲜甜!(波爸就钟意食公多啲)-鲜凤梨黑豚肉: 酸酸甜甜嘅汁配合炸到外脆外软黑豚肉,口水长流。-菌皇浸时蔬: 菜心新鲜无渣,汤底都好好饮。-暖心姜茶汤丸: 甜而不楼嘅芝麻汤圆加姜茶,完美一餐-餐饮一杯PS: 生拆蟹粉蒜茸包:都系佢地嘅招牌菜之一,有机会都要试吓
我哋每人叫咗个1位餐(九款不同美食及饮品)
(午市及晚市8:30后$398/位)
*需要留意不同时间及日子价钱会有不同
-蜜糖叉烧拼青瓜
叉烧好味唔韧又入味,而且肥瘦适中!
-鲜拆蟹粉小笼包
-豉油王虎虾:大只又多肉弹牙!
-金瑶鸡丝羹:配料十足唔会汤多过料,想饮两碗
-清蒸大闸蟹🦀「主角」✨2皇1后
(波爸就钟意食公多啲)
-菌皇浸时蔬: 菜心新鲜无渣,汤底都好好饮。
-暖心姜茶汤丸: 甜而不楼嘅芝麻汤圆加姜茶,完美一餐
-餐饮一杯
PS: 生拆蟹粉蒜茸包:都系佢地嘅招牌菜之一,有机会都要试吓!