Non Kitchen系一间喺牛头角工厦入面嘅西餐厅~餐厅好大,枱凳都摆得好阔落,坐得好舒服,唔会有压迫感~除咗门口有圣诞装饰品之外,天花仲挂咗唔少星星灯饰,真系好有气氛🎄早几日约咗朋友去呢间餐厅提早食个圣诞Lunch,佢哋嘅上菜速度好快,一落完单就送上餐汤同沙律,沙律都未食完就上埋主菜,快到食唔切🙈 但啲食物上枱时都系热辣辣嘅~好彩甜品系同佢哋讲先再上菜😂🍽 Lunch set (是日餐汤、沙律、主菜、咖啡或茶,甜品每客+$48)本身Menu上面写餐汤同沙律都系喺自助吧到拎,但估计因为疫情关系就改咗做厨房出,感觉比较有保障👍🏼•🥢 是日餐汤:杂菜汤配料好丰富,就咁一滗就有薯仔、西芹、红萝卜同埋洋葱,饮落酸酸甜甜,几好饮😋•🥢 沙律+餐包虽然无咗自助沙律吧,但一碟沙律嘅份量都唔少,而且仲有两款:薯仔沙律、沙律菜+粟米配沙律醋,两款都正正常常,沙律菜都好新鲜~个人嚟讲比钟意沙律醋嘅配搭,酸酸地好开胃清新~而餐包麦味几香,不过略嫌有啲冻同硬😬•🥢炭烧纽西兰西冷牛扒 $168牛扒嘅炭烤坑纹好靓,只系得边位有少少筋,食落真系炭香味超浓,我哋叫咗medium,觉得个生熟啱啱好,入面好juicy好

🥢 是日餐汤:杂菜汤

🥢 沙律+餐包

🥢炭烧纽西兰西冷牛扒 $168
牛扒嘅炭烤坑纹好靓,只系得边位有少少筋,食落真系炭香味超浓,我哋叫咗medium,觉得个生熟啱啱好,入面好juicy好嫩,而且牛味几浓🤤🤤 牛扒本身用盐同黑椒调味已经好够,所以我哋都无乜点烧汁食~伴菜方面有杂菜同薯茸,薯茸好滑,但食头几啖好咸,应该系啲盐捞唔匀🙈

🥢大蘑菇意式烩饭配温泉蛋$118
意大利饭嘅口感真系中间有少许硬心,但系可以接受~烩饭好creamy,但唔会好腻😋大蘑菇同温泉蛋之间有大量蒜蓉,个菇好香好juicy,不过朋友觉得大啡菇有少少太浓味~
大蘑菇意式烩饭配温泉蛋

🥢 朱古力心太软 +$48
呢到嘅心太软好正好高质!😍 流心效果真系好澎湃🤩 流心馅系黑朱古力,味道好浓但唔甜,又唔会好漏,所以就算食完主菜都可以自己食晒一个🤤 配上云呢拿雪糕同曲奇碎,非常之夹🤤

🥢 意大利芝士饼 +$48
面头嘅可可粉微苦,盖住嘅Cheese 好滑好轻盈,中间有浸透咖啡嘅蛋糕,整体加埋一齐唔会好甜。唔系最传统嘅做法,不过都好食嘅,只系比起心太软就稍为逊色😛
意大利芝士饼
大蘑菇意式烩饭配温泉蛋