2024-07-26
好耐无食鸡煲,朋友推介龙凤呈祥嘅咸蛋黄鸡煲,又钟意听怀旧金曲,所以决定去尖沙咀到品尝。入去真系会返返去7、80年代嘅感觉,播嘅歌有张国荣、陈百强,甚至有啲歌我都未听过,但好有怀旧味道。最有惊喜嘅系除咗怀旧嘅布置,餐厅仲摆咗梵高嘅唔同画作作品,好意外同好开心,值得推荐大家去食👍🏻坐低咗之后,一样扫QR code落单。落完单,店员会先将酱介递上,调配酱料。🌟秘制咸蛋黄鸡煲 $268浓郁嘅咸蛋黄酱汁浸润入肉中,散发出浓浓嘅咸香气。咸蛋黄嘅色泽金黄,配埋蒜蓉、葱花等材料调制,口感浓郁醇厚,又不会太过咸腻,充分吸收了鸡肉嘅鲜美🌟龙凤呈祥牛肉拼盘(细)$388唔好睇佢系细嘅拼盘,其实牛肉嘅数量都几多。拼盘上有牛肉嘅唔同部分,有牛舌片、牛胸油、肥牛等,色泽均匀,肉质新鲜,肥瘦均匀。渌熟之后肉质嫩滑,入口即化🌟即制回味五香肉饺(6粒)$78辣辣地,好惹味,包得饱满🌟即炸响铃 $68响铃朔晒咸蛋黄味同猪骨汤嘅汤汁,超级挂汁入味🌟龙凤呈祥[丰盛]杂菜拼盘 $138唔好睇佢细细份,其实佢都有好多蔬菜,有粟米🌽、生菜、娃娃菜、金菇、莲藕等,味道新鲜清甜🌟自家制陈年咸柠七两杯 $76食到咁上下都会口渴,所以叫咗
🌟秘制咸蛋黄鸡煲 $268
🌟龙凤呈祥牛肉拼盘(细)$388
🌟即制回味五香肉饺(6粒)$78
辣辣地,好惹味,包得饱满
🌟即炸响铃 $68
响铃朔晒咸蛋黄味同猪骨汤嘅汤汁,超级挂汁入味
🌟龙凤呈祥[丰盛]杂菜拼盘 $138
🌟自家制陈年咸柠七两杯 $76
食到咁上下都会口渴,所以叫咗两杯陈年咸柠七,解解油腻感,饮完又会凉浸浸,感觉无咁热气
🌟酱介 $52
葱、蒜蓉、辣椒、芫荽